Mika Kallio päätti MotoGP-kisakuljettajan pestinsä kauden parhaaseen tulokseen

Marc Marquez huipensi täydellisen kautensa voittoon kotiyleisönsä edessä Valenciassa. Mika Kallio oli 13:s.

Paalulta kisan kärkeen ampaissut Petronas Yamahan Fabio Quartararo ei vieläkään kyennyt avaamaan voittotiliään MotoGP:ssä. Kuudesti paalulle tällä kaudella ajanut Quartararo joutui nöyrtymään Valenciassa jälleen Hondan Marc Marquezille, joka ajoi kauden 12. voittoonsa.

MotoGP myös ensi kaudella C Morella!

Kausi 2020 käynnistyy maaliskuussa Qatarin osakilpailulla.

Aika-ajot ja osakilpailut suorana C Moren kanavilla ja cmore.fi-suoratoistopalvelussa!

Uransa kahdeksannen maailmanmestaruuden jo aikoja sitten varmistanut Marquez, 26, ohitti Quartararon jo avauskierroksilla eikä kukaan pystynyt enää haastamaan espanjalaista.

Taaempana kärjen takaa nähtiin pelottava tilanne, kun Iker Lecuana kaatui ja hänen pyöränsä valui hiekalla suoraan päin vain hetkeä aiemmin kaatunutta Johann Zarcoa, joka lensi törmäyksen voimasta voltilla niskoilleen. Zarco toimitettiin tilanteen jälkeen lääkärintarkastukseen.

Marquezin ja Quartararon peesissä ruutulipulle kolmantena ajoi Pramac Racingin Jack Miller.

KTM:n Mika Kallio hyödynsi edellä ajaneiden keskeytykset ja nousi ruudusta 17 sijalle 12 ja nappasi näin neljä MM-pistettä. Kallion tallikaveri Pol Espargaro oli kymmenes.

Kallio jätti kisassa taakseen viisinkertaisen maailmanmestarin Jorge Lorenzon, joka ilmoitti lopettavansa uransa tähän kilpailuun.

Kallio jatkaa myös ensi kaudella KTM:n tehdastallissa, mutta vain testikuljettajan roolissa. Kallion tilalle kisakuskiksi nousee Moto2-luokan MM-sarjassa hopealle tullut Brad Binder.

On kuitenkin todennäköistä, että Kallio saa villin kortin ainakin Suomen osakilpailuun, joka ajetaan KymiRingillä heinäkuussa.

Kallio keräsi kauden kuudessa kilpailussaan yhteensä seitsemän pistettä. Valencian osakilpailun 12:s sija oli Kallion kauden paras.

Marc Marquez keräsi MM-sarjassa peräti 420 pistettä, mikä on MotoGP-sarjan piste-ennätys. Eroa MM-sarjan kakkoseen Ducatin Andrea Doviziosoon kerty uskomattomat 151 pistettä.

MM-pronssille ylsi Yamahan Maverick Vinales, joka jätti tallikaverinsa ja MotoGP-legenda Valentino Rossin 37 pisteen päähän seitsemänneksi.

Katso MotoGP-luokan Valencian osakilpailun lopputulokset täältä (motogp.com).