Kauanko lihaa pitääkään marinoida? Tarkista oikea aika taulukosta.
Amerikkalaisen grillausraamatun, The Barbeque Bible -kirjan kirjoittanut lihamestari Steven Raichlen neuvoo, miten erilaiset lihat marinoidaan oikeaoppisesti.
Erityisesti pienten liha-, kala- tai kanapalojen kanssa tulee olla tarkkana. Niitä ei kannata jättää marinoitumaan liian pitkäksi aikaa, sillä muuten tuote ehtii kuivua mehuttomaksi suolaisen marinadin vuoksi.
Lihojen marinointiajat:
Erittäin isot lihapalat, kuten kylkirivistöt, kokonainen kalkkuna, porsaanniska: 24 tuntia
Isot lihapalat, kuten porsaan ja naudan fileet, lampaan kare, kokonainen kana, kokonainen kala: 10-16 tuntia
Keskikokoiset lihapalat, kuten porsaankyljykset, puolikas tai neljäsosa kana, pienet kokonaiset kalat: 6-8 tuntia
Keskipienet lihapalat, kuten pihvit, kanan rintafileet tai koivet, kalapihvit, vihannekset: 2-4 tuntia
Pienet lihapalat, kuten lihasuikaleet, katkaravut: 30 minuuttia-1,5 tuntia.
Lähde: Steven Raichlen –The Barbeque Bible (2008)
(MTV LIFESTYLE)