Kauanko lihaa pitää marinoida? Tarkista tästä

Kauanko lihaa pitääkään marinoida? Tarkista oikea aika taulukosta.

Amerikkalaisen grillausraamatun, The Barbeque Bible -kirjan kirjoittanut lihamestari Steven Raichlen neuvoo, miten erilaiset lihat marinoidaan oikeaoppisesti.

Erityisesti pienten liha-, kala- tai kanapalojen kanssa tulee olla tarkkana. Niitä ei kannata jättää marinoitumaan liian pitkäksi aikaa, sillä muuten tuote ehtii kuivua mehuttomaksi suolaisen marinadin vuoksi.

Lihojen marinointiajat:

Erittäin isot lihapalat, kuten kylkirivistöt, kokonainen kalkkuna, porsaanniska: 24 tuntia

Isot lihapalat, kuten porsaan ja naudan fileet, lampaan kare, kokonainen kana, kokonainen kala: 10-16 tuntia

Keskikokoiset lihapalat, kuten porsaankyljykset, puolikas tai neljäsosa kana, pienet kokonaiset kalat: 6-8 tuntia

Keskipienet lihapalat, kuten pihvit, kanan rintafileet tai koivet, kalapihvit, vihannekset: 2-4 tuntia

Pienet lihapalat, kuten lihasuikaleet, katkaravut: 30 minuuttia-1,5 tuntia.

Lähde: Steven Raichlen –The Barbeque Bible (2008)

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja