Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kauanko juusto säilyy jääkaapissa? Syö tämä parissa päivässä!

Julkaistu 22.12.2013 19:47

Erilaiset juustot käyttäytyvät paketin avaamisen jälkeen eri tavoin. Kovia juustoja voi säilyttää jonkun aikaa jopa huoneenlämmössä, mutta tuorejuustot pilaantuvat helposti.

Kaikenlaiset juustot tulisi ensisijaisesti säilyttää jääkaapissa tai kylmiössä, noin +8 asteessa. Nyrkkisääntönä voi kuitenkin pitää, että mitä tuoreempi juusto, sitä kylmempi säilytys. Kovat juustot säilyvät jonkun aikaa jopa huoneenlämmössä ja ne kannattaa ottaa jääkaapista esille jo muutama tunti ennen tarjoilua. Näin kovien juustojen maut pääsevät parhaiten esiin.

Erilaiset home-, sulate- ja tuorejuustot on sen sijaan pidettävä visusti jääkaapissa. Nämä juustot tarjoillaan myös kylmänä. Niin sanotut tavalliset leivänpäällisjuustot, kuten nuoret edamit ja emmentalit on säilytettävä myös kylmässä.

Säilytä erossa tietyistä ruoista

Avaamisen jälkeen juustot voi jättää joko omiin pakkauksiinsa hyvin suljettuina tai kääriä esimerkiksi tuorekelmuun. Myös suljettu rasia tai kupu sopii juuston säilytykseen.

Muista säilyttää juustot erillään voimakasaromisista ruoka-aineista, sillä juustoon tarttuu helposti sivumakuja.

Tuorejuustot tulisi syödä muutamassa päivässä

Valion mukaan kypsytetyt juustot ja sulatejuustot säilyvät pakkauksen avaamisen jälkeen yleensä noin pari viikkoa olosuhteista riippuen. Tuorejuustot tulisi kuitenkin syödä jo muutaman päivän sisällä pakkauksen avaamisesta lähtien.

Parasta ennen ei ole viimeinen käyttöpäivä

Arla Ingmanin mukaan juusto voi säilyä syötävänä jopa kaksi-kolme viikkoa parasta ennen -päiväyksen umpeuduttua. Parasta ennen -merkintä ei siis todellakaan ole tuotteen viimeinen käyttöpäivä.

Parasta ennen -päiväyksen jälkeen juuston maku ja rakenne saattavat kuitenkin muuttua jonkin verran. Myös säilöntäaineilla on merkitystä juuston säilyvyyteen. Täysin säilöntäaineeton leivänpäällisjuusto säilyy jääkaapissa noin viikon verran avattuna.

(MTV LIFESTYLE)

Lisää aiheesta:

Kuinka kauan tuorejuusto säilyy jääkaapissa?Tätä et ehkä tiennyt juuston parasta ennen -päiväyksestäHuoneenlämpöön jätetyn juuston syömäkelpoisuus mietityttää: "Riippuu siitä, että..."Pienet homepilkut eivät välttämättä haittaa – kuinka kauan juustoa voi oikeasti säilyttää jääkaapissa?Yllättävä totuus voin säilyttämisestä jääkaapissaPitääkö avattu ketsuppi säilyttää huoneenlämmössä vai jääkaapissa? Valmistajat vastaavat
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 10:29
    Ruoka

    Lyömätön terveyspommi, jota kannattaa nyt syödä: "Muutama päivässä riittää"

  • 09:15
    Takaisinvedot

    Älä hypi enää tällä hyppynarulla – Tukesilta varoitus

  • 08:19
    Koirat

    Kolme yllättävää faktaa koirien älykkyydestä – "Äärimmäisen vaikea nähdä koirasta"

  • 07:46
    Ruoka

    Sipuli kannattaakin pilkkoa näin – mullistavaa!

  • 06:31
    Nettiporno

    Miten kumppanin pornon katseluun tulisi suhtautua? "Voitaisiin nähdä enemmän mahdollisuutena"