Erilaiset juustot käyttäytyvät paketin avaamisen jälkeen eri tavoin. Kovia juustoja voi säilyttää jonkun aikaa jopa huoneenlämmössä, mutta tuorejuustot pilaantuvat helposti.
Kaikenlaiset juustot tulisi ensisijaisesti säilyttää jääkaapissa tai kylmiössä, noin +8 asteessa. Nyrkkisääntönä voi kuitenkin pitää, että mitä tuoreempi juusto, sitä kylmempi säilytys. Kovat juustot säilyvät jonkun aikaa jopa huoneenlämmössä ja ne kannattaa ottaa jääkaapista esille jo muutama tunti ennen tarjoilua. Näin kovien juustojen maut pääsevät parhaiten esiin.
Erilaiset home-, sulate- ja tuorejuustot on sen sijaan pidettävä visusti jääkaapissa. Nämä juustot tarjoillaan myös kylmänä. Niin sanotut tavalliset leivänpäällisjuustot, kuten nuoret edamit ja emmentalit on säilytettävä myös kylmässä.
Säilytä erossa tietyistä ruoista
Avaamisen jälkeen juustot voi jättää joko omiin pakkauksiinsa hyvin suljettuina tai kääriä esimerkiksi tuorekelmuun. Myös suljettu rasia tai kupu sopii juuston säilytykseen.
Muista säilyttää juustot erillään voimakasaromisista ruoka-aineista, sillä juustoon tarttuu helposti sivumakuja.
Tuorejuustot tulisi syödä muutamassa päivässä
Valion mukaan kypsytetyt juustot ja sulatejuustot säilyvät pakkauksen avaamisen jälkeen yleensä noin pari viikkoa olosuhteista riippuen. Tuorejuustot tulisi kuitenkin syödä jo muutaman päivän sisällä pakkauksen avaamisesta lähtien.
