Hieno uutinen kiekkofaneille: SM-liiga pysyy pitkään C Moressa – ennätykset paukkuvat lähetyksissä

KooKoon joukkueelle upea ele Nokia Arenan yleisöltä 5:18
Tampereen Nokia Arenan yleisöltä upea ele KooKoolle.

Jääkiekon SM-liiga näkyy C Moren kanavilla aina kevääseen 2027 saakka. Telia ja SM-liiga ovat allekirjoittaneet sarjan mediaoikeuksista kolmivuotisen jatkosopimuksen. Kuluva kausi on ollut ennätyksellinen sekä katsomoissa että vastaanottimien ääressä.

Telia hankki SM-liigan esitysoikeudet kuusivuotisella sopimuksella kaudesta 2018–2019 lähtien. Vuodesta 2020 SM-liiga -lähetysten tuotannosta ovat vastanneet C More ja MTV. Nyt solmittu sopimus takaa kotimaisen huippukiekon näkymisen kanavilla kauden 2026–2027 loppuun saakka.

– Liigan kiinnostus on selvässä kasvussa haastavista koronavuosista huolimatta, ja yhdessä Liigan kanssa tavoitteenamme on tulevina vuosina kehittää Liigan suosiota yhä suuremmaksi. Kotimaan ylivoimaisesti suosituin urheilusarja, C Moren monipuoliset ja laadukkaat lähetykset sekä alansa parhaat tekijät yhdistettynä moderniin etätuotantokokonaisuuteen takaavat viihdyttävät kiekkoelämykset kotikatsomoihin seuraavalle viidelle kaudelle, Telian TV-liiketoiminnasta vastaava Olli-Pekka Takanen sanoo.

SM-liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen hehkuttaa kuluvan huipputasaisen SM-liiga-kauden nousseen hienosti yleisön kiinnostuksen kohteeksi.

– Olemme palanneet isojen haasteiden jälkeen huippuvauhdilla takaisin kiekkohuumaan. Meillä on edelleen ennätystasainen sarja, joka kiinnostaa. Siksi onkin hienoa kehittää pitkäjänteisesti seuraavat viisi vuotta hyvin sujunutta yhteistyötä Telian ja C Moren kanssa.

SM-liigassa rikotaan käynnissä olevissa pudotuspeleissä SM-liigan kaikkien aikojen yleisöennätys, mikä miellyttää toimitusjohtaja Riku Kallioniemeä. Yleisö on löytänyt runsaslukuisesti takaisin halleihin.

– Maanantain kolmannessa finaaliottelussa on rikkoutumassa 300 000 katsojan raja. Tästä kaikesta on oltava ylpeä ja samalla kiitollinen koko kiekkokansalle. Telian ja C Moren huipputason Liiga-tuotanto on ollut tärkeässä roolissa tukemassa tätä kehitystä, Kallioniemi sanoo.

Myös kotikatsomoissa SM-liiga rikkoo ennätyksiä. Lähetykset ja oheisohjelmat ovat tavoittaneet kauden aikana jo yli 3,5 miljoonaa suomalaista C Moressa ja MTV:n kanavilla.

– Liiga-lähetysten tavoittavuus on kasvanut viime kauteen verrattuna selvästi, ja C Moren suoratoistopalvelussa Liigan pudotuspelit ovat keränneet upeita ennätyslukuja. Esimerkiksi semifinaalien tiukat ottelut keräsivät tällä kaudella huimat 44 prosenttia enemmän katsojia edelliskevääseen verrattuna, Takanen avaa kauden lukuja.

SM-liigan pudotuspelit huipentuvat Tapparan ja TPS:n finaaliotteluihin. Kolmas finaali pelataan maanantaina Tampereella. Lähetys C Morella alkaa kello 18.

Lue myös:

    Uusimmat