Katso videolta tamperelaisen bussikuskin kiperät hetket – saattoi pelastaa jalankulkijan hengen: "Ajattelin, että älä liiku enempää, pysähdy"

0:18
Linja-autonkuljettaja Eric Koivanen on hankkinut autoonsa liikennettä kuvaavan kameran saadakseen todisteita vaaratilanteista: "Tämä oli ensimmäinen kerta, kun tällainen tilanne taltioitui kojelautakameraan."

Tamperelainen linja-autonkuljettaja Eric Koivanen joutui kiperään tilanteeseen työpäivänsä aikana, kun jalankulkija oli vähällä jäädä auton alle. Koivasen toiminta todennäköisesti pelasti jalankulkijan vakavalta loukkaantumiselta – mahdollisesti kuolemalta.

Tilanne oli tyypillinen: kaksi rinnakkain olevaa kaistaa, kaksi vierekkäin kulkevaa autoa ja edessä häämöttävä suojatie.

Suomen lain mukaan tilanteessa on autoilijalla pysähtymisvelvollisuus, mikäli näkyvyys on estynyt toisen auton vuoksi. Järjenkin luulisi soittavan hälytyskelloja – varsinkin jos vieressä oleva auto on pysähtynyt.

– Minulla on aina tapana katsoa noissa tilanteissa vasenta peiliä koska tämä ei ollut suinkaan ensimmäinen kerta, Koivanen kertoo MTV Uutisille.

"Luojan kiitos hän ei ollut lapsi"

Peili näytti juuri sen, mitä Koivanen oli aavistellutkin: viereistä kaistaa pitkin ajoi toinen auto. Tilanteeseen nähden vauhti oli kova, eikä autoa kuljettanut henkilö osoittanut minkäänlaisia merkkejä pysähtymisestä.

Koivanen toimi refleksinomaisesti ja antoi suojatiellä kulkevalle jalankulkijalle varoittavan äänimerkin.

– Torven soittamisen jälkeen ajattelin, että älä liiku enempää, pysähdy. Luojan kiitos hän ei ollut lapsi koska lapsihan olisi voinut juosta eteen.

Vastaavia tilanteita näkee päivittäin

Kuvatun kaltainen tilanne ei Koivasen mukaan ole lainkaan harvinainen, vaan hän kohtaa niitä jatkuvasti.

– Työvuoroni kestää keskimäärin kahdeksan tuntia ja tällaista näkee päivittäin. Mutta noin vaarallisesti ei aivan joka päivä kuitenkaan tapahdu onneksi.

Tapaus säikäytti pahoin

Sydämentykytyksiä aiheuttaneen hetken jälkeen sekä jalankulkija että Koivanen jatkoivat matkaansa, eikä asiasta pysähdytty vaihtamaan sanoja. 

Tapaus säikäytti Koivasen.

– Tilanteen jälkeen piti miettiä kerran että mitä tapahtui ja päätepysäkillä menin bussin takaosaan miettimään tapahtunutta ja tyhjensin pääni vain ja jatkoin töitäni.

– Jos se auto olisi oikeasti osunut jalankulkijaan, niin olisin itsekin joutunut käymään terapiatunneilla muutaman kerran varmasti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja