Katso video: Tältä näyttää lähitulevaisuuden älykäs asuminen

Miltä kuulostaa kauppareissu kosketusnäyttöä hipaisemalla? Tai peili, josta voi katsoa uutisia? Älykotien perusversiot ovat jo täällä, mutta suunnittelijat arvioivat asumisen muuttuvan entistä älykkäämmäksi jo lähitulevaisuudessa.

Älykoteja visioivat suunnittelijat uskovat, että älyasuminen tarkoittaa yhä ekologisempia ja keskitetympiä ratkaisuja. Koko kotia voi hallita kosketusnäytöllisellä ohjauspaneelilla, joka tunnistaa käyttäjän sormenjälkiteknologian avulla.

Älykodin asukkaan ei tarvitse tuskailla yllättäen tyhjentynyneen jääkaapin kanssa, sillä jääkaappi ilmoittaa, kun jokin tuote loppuu. Ostoslistaa ei suinkaan tarvitse kirjoittaa käsin, vaan sitäkin varten on olemassa oma älyteknologiansa. Ilta- ja aamutoimet, kuten hampaiden pesu, sujuvat rattoisasti älypeilin edessä, sillä peilistä voi vaikkapa katsoa uutisia tai tarkistaa sään. Perheenjäsenten yksityisyys voi olla älykodissa kortilla, sillä asunnon jokaista kolkkaa voi seurata kameroiden välityksellä älynäytöltä.

Valitettavasti moinen älykkyys ei ole ainakaan lähivuosina ihan jokaisen asujan ulottuvilla, sillä hintaa kokonaisuudelle tulee 22 miljoonaa euroa.

Videolla näkyvä älykoti muistuttaa hieman 80-luvun scifi-elokuvien maalamaa tulevaisuuskuvaa. Katso itse:

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat