Katso video: Putin riisui vihdoin naamionsa ja puhui hymyillen alueiden valtaamisesta takaisin: "Nyt on meidän vuoromme vahvistaa ja palauttaa"

1:13
Videolla Vladimir Putin puhuu alueiden valtaamisesta takaisin Pietari Suuren tapaan. (Video ei tekstitetty.)

Venäjän presidentti Vladimir Putin piti torstaina hyvin hämmentävän puheen nuorille yrittäjille vieraillessaan Moskovassa Pietari Suuren syntymän 350-vuotisnäyttelyssä.

– Elämme muutoksen aikaa, mikä on hyvin ilmeistä. Maailma muuttuu nopeasti. Jotta voisimme olla johtavassa asemassa, kuten minkä tahansa muunkin maan, meidänkin täytyy taata suvereniteettimme, Putin sanoi heti puheen aluksi.

Venäjä on Putinin mukaan aina ollut tapahtumien keskipisteessä ja sen historiaa pitää kunnioittaa.

Historiassa on ollut aikoja, jolloin Venäjä on joutunut perääntymään, mutta vain "kerätääkseen voimansa takaisin ja mennäkseen eteenpäin".

Putin vertasi puheessaan tekojaan Ukrainassa Pietari Suureen, joka valloitti Itämeren rannikon Ruotsilta suuressa Pohjan sodassa 1700-luvulla.

Putin kertoi vierailleensa Pietari Suuren syntymän 350-vuotisnäyttelyssä ja hämmästyneensä siitä, "ettei juuri mikään ole muuttunut".

– Tulee vaikutelma, että taistellessaan Ruotsia vastaan hän (Pietari Suuri) sieppasi jotain. Todellisuudessa hän ei siepannut mitään, vaan palautti takaisin ja vahvisti. Kyllä, juuri näin. Silloin kukaan Euroopassa ei tunnustanut sitä aluetta Venäjäksi, vaan se miellettiin Ruotsiksi, Putin sanoi silminnähden kiihtyneenä.

Sen jälkeen Putin sanoi hymyillen, että nähtävästi Venäjän osaksi on nytkin muodostunut alueiden palauttaminen ja vahvistaminen viitaten todennäköisesti Ukrainaan.

– Nyt on meidän vuoromme vahvistaa ja palauttaa.

Onko Putin sairas?

Viime aikoina on myös spekuloitu Putinin terveydentilasta. Putinin on muun muassa kerrottu kärsivän pitkälle edenneestä syövästä, Alzheimerin taudista ja muista vaivoista.

Putin perui muun muassa vuosittaisen monituntisenyleisökysymysten vastausohjelmansa ”Suora linja Vladimir Putinin kanssa”. Syytä ei kerrottu julkisuuteen.

Torstaina kuvatulla videoilla hän näyttää kuitenkin hyvinvoivalta ja puhuu tavalliseen tapaansa ilmeikkäästi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja