Putin peruutti yllättäen ensi viikon kyselymaratonin, syytä ei kerrottu – villit huhut terveydentilasta kiihtyvät

Mitä Putinin terveydentilasta tiedetään? Emeritusprofessori:"En usko, että hän on hullu" 1:28
Tämä Putinin terveydentilasta tiedettiin toukokuun alussa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin ei pidä vuosittaista monituntista yleisökysymysten vastausohjelmaa ”Suora linja Vladimir Putinin kanssa”.

Vielä viime viikolla Venäjän hallitus kertoi, että tilaisuus pidetään 15.-18.6 välisenä aikana. Tilaisuudessa yleisö voi lähettää kysymyksiä, joista Putinin vastattavaksi valitaan noin 70. Televisio-ohjelma kestää useita tunteja.

Putinin 21-vuotisen valtakauden aikana tilaisuus on peruttu vain kahdesta, 2004 ja 2012. Syytä yllättävälle peruutukselle ei ole kerrottu.

Kreml vaikenee

Kremlin, eli Putinin tiedottaja Dmitry Peskov sanoi eilen toimittajille, että ”ei ole tietoa” tapahtuman uudesta päivämäärästä, mutta että ”se ei voi toteutua tässä kuussa”.

Ilmoitus peruutuksesta on liitetty huhuihin 69-vuotiaan presidentin terveydentilasta.

Putinin on muun muassa kerrottu kärsivän pitkälle edenneestä syövästä, Alzheimerin taudista ja muista vaivoista, ja peruutuksen syyksi on veikkailtu, ettei Putin pystyisi kestämään usein liki neljätuntista suoraa televisio-ohjelmaa.

Toisen teorian mukaan Putin ei haluaisi vastata mahdollisiin kiusallisiin kysymyksiin Ukrainan sodan huonosta sujumisesta ja kasvavista venäläisuhreista.

Putin on esiintynyt aiemmin usein venäläismediassa, mutta Ukrainan hyökkäyksen käynnistyttyä esiintymiset ovat olleet enenevässä määrin nauhoitettuja, ja harvat suorat lyhyitä.  

Lue myös:

    Uusimmat