Katso Studio55.fin juhlakakun resepti!

Sokerileipuri Suominen, MTV3 Huomenta Suomen oma kondiittori Jenni Höijer toivottaa Studio55.fin väelle ja katsojille hyvää syntymäpäivää juhlallisen kakun muodossa.

Pohja:

4 suurta kananmunaa

1½ dl sokeria

1½ dl perunajauhoja

3 rkl kaakaojauhetta (siivilöitynä)

4 rkl mantelijauhetta

1 tl leivinjauhetta

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoittele varovasti muna-sokerivaahdon joukkoon. Kaada taikina 23 cm:n irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Leikkaa hyvin jäähtynyt kakkupohja kolmeen kerrokseen ja täytä kakku. Käytä irtopohjavuokaa myös kakun täyttämiseen, sillä suklaamoussetäyte on löysää ennen hyytymistään.

Kakun kostutukseen:

2 dl kahvia

1-2 rkl sokeria

Sekoita sokeri kuumaan kahviin, niin että sokeri sulaa.

Täyte 1.väliin (suklaamousse):

90 g tummaa suklaata

vajaa ½ dl kermaa

1 rkl sokeria

1 liivatelehti

reilu 2 dl vispikermaa

Kiehauta kerma ja sokeri ja kaada suklaan joukkoon. Sekoittele kunnes suklaa sulaa. Liota liivatelehteä kylmässä vedessä noin viisi minuuttia, sulata pienessä kipossa mikrossa ja kaada suklaaseoksen joukkoon. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon viimeisenä. Sekoita varovasti, ettei kerma juoksetu.

Kostuta alin kerros ja kaada päälle suklaamousse. Laita keskimmäinen kakkukerros päälle ja kostuta. Laita hyytymään pakkaseen tai jääkaappiin.

Valmista toinen täyte.

Täyte 2. väliin (herukka-kermatäyte):

2/3-1dl sokeria

1 dl mustaherukkapyreetä

1½ rkl vaniljakreemijauhetta

2½ dl vispikermaa

Sekoita keskenään sokeri, herukkapyree ja vaniljakreemijauhe. Anna seistä hetki.

Vispaa kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita herukkaseoksen joukkoon.

Levitä täyte kakkuvuokaan ja laita päälle viimeinen kakkukerros. Kostuta ja laita taas hyytymään kylmään. Kun kakku on hyytynyt, koristele kermavaahdolla ja suklaalastuilla ja vaikka tuoreilla marjoilla.

Lue myös:

    Uusimmat