Mainos

Katso, onko alueellesi annettu varoitus: Surkea ajokeli riivaa lähes koko Suomea

Ajokeli on ollut aamusta saakka huono osassa maata, mutta säästä johtuvilta kolareilta on toistaiseksi vältytty. Ajokelistä on annettu varoitus lumi- tai räntäsateen takia Pohjois-Karjalaan, Pohjanmaalle, Keski-Pohjanmaalle, Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen.

– Päivä on mennyt hyvin, ei ole ollut onnettomuuksia. Palautetta toki tulee tien päältä, että auraustarvetta olisi, mutta mitään murheita ei ole ollut, kertoi päivystäjä Marko Nuutinen Tampereen tieliikennekeskuksesta kello 13:n aikoihin.

Liikenneviraston mukaan Vaasan rannikkoseudulla ajokeli on huono lumisateen ja tielle kertyneen lumen vuoksi.

Pohjoiseen runsasta pakkasta

Etelä-Lappiin lumi- ja räntäsateet ennättävät vasta illalla. Sen sijaan aivan pohjoisimmassa Suomessa päivä on enimmäkseen poutainen. Pohjoisessa mittari laskee ennusteen mukaan myös reilusti pakkasen puolelle.

Ilmatieteen laitos on lisäksi antanut merialueille kovan tuulen varoituksia. Koillistuuli puhaltaa aamusta alkaen 14–16 metriä sekunnissa Selkämeren etelä- ja pohjoisosassa, Merenkurkussa sekä Perämeren etelä- ja pohjoisosassa.

Maan etelä- ja keskiosassa sää on tänään suurilta osin epävakaista ja utuista. Sadekuuroja voi tulla, maan keskiosassa myös räntää. Sateet heikkenevät iltaa kohden ja ilma kylmenee vähitellen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.