Katso minuutissa: Tällaiset ovat Suomen Nato-prosessin seuraavat vaiheet

Katso minuutissa: Tällaiset ovat Suomen Nato-prosessin seuraavat vaiheet 1:04
Katso tästä Suomen seuraavat NATO-askeleet. Video on kuvattu 31. maaliskuuta, joten siinä ei ole huomioitu lauantaina 1. huhtikuuta varmistunutta tietoa Erdoganin hyväksymispäätöksestä.

Suomen täysjäsenyys Natossa saa sinetin, kun Suomen Nato-liittymiskirja toimitetaan Yhdysvaltain ulkoministeriön haltuun Washingtonissa. Mitä sitä ennen tapahtuu? Katso minuutissa!

Suomen Nato-jäsenyys nytkähti kunnolla eteenpäin, kun Turkin parlamentti hyväksyi monien vaiheiden jälkeen Suomen jäsenhakemuksen. 

Seuraava askel Suomen Nato-taipaleella oli, kun maan presidentti Recep Tayyip Erdogan hyväksyi parlamentin päätöksen lauantaina. Asiasta kertoi Turkin virallinen lehti.

Virallisesti Suomesta tulee Naton täysjäsen silloin, kun Suomen Nato-liittymiskirja toimitetaan Yhdysvaltain ulkoministeriön haltuun Washingtonissa.

Korjaus 1.4. kello 15.52: Vaikka videolla sanotaan, että Unkarin ja Turkin pitää toimittaa Suomen Nato-ratifiointipaperit Washgintoniin, todellisuudessa Unkari on sen jo toimittanut perjantaina 31.3.

Mutta mitä tällä välin vielä tapahtuu, että Suomen Nato-jäsenyys saa sinetin? Katso video yläpuolelta!

Lue myös:

    Uusimmat