Katso kuvat: Pientä pintaremonttia -ohjelmassa huikea muutos

Pientä pintaremonttia -ohjelmassa viilattiin tänään tiistaina Vantaan Koivukylässä sijaitsevaa kotia.

Tuulian asunto sijaitsee Vantaan Koivukylässä Havuskoskella. Alueelta löytyvät hyvät peruspalvelut ja liikenneyhteydetkin ovat varsin mainiot. Esimerkiksi juna-aseman läheisyys helpottaa liikkumista Helsingin palveluiden pariin. Seutu on myös tunnettu historiallisesta Hanabölen kylästä myllyraunioineen.

Asunnon peruskunto oli lähtökohdiltaan suhteellisen hyvä. Myös asunnon pohjaratkaisu on varsin toimiva ja käytännöllinen. Pinnat kaipasivat kuitenkin ehostusta ja myynnin kannalta tärkeät tilat keittiö ja kylpyhuone, kuluvaa vuosikymmentä vastaavaa tilaa. Ennen myyntihommia olikin paikallaan katsoa mitä parannuksia Pientä pintaremonttia –suunnittelijat keksisivät tämän kerran haasteisiin.

Iisa, Henna ja Sebastian olivat yksimielisiä niin asunnon hyvistä kuin huonoista puolista. Toimiva ja avaruutta korostava pohjaratkaisu sai suunnittelijoilta kehuja. Kuluneet pinnat ja etenkin keittiön ja kylpyhuoneen kunto taas huusivat muutoksen tuulia. Niinpä olikin aika lähteä suunnitelmien tekemisen pariin asukkaan budjettiraamin ohjeistamana.

Henna ihastui luonnonvalon runsaaseen määrään asunnossa. Alkuperäisessä kunnossaan olleet kylpyhuone ja keittiö saivat Hennan kokonaisvaltaisen huomion suunnitelmassa. Muualla asunnossa ilmettä parannettaisiin maalaamalla seinäpintoja raikkaammiksi sekä stailaamalla uusiksi vaaleilla lainakalusteilla.

Keittiössä kaapistojen ovia vaihdettaisiin ja kylpyhuoneessa maalattaisiin niin seinät kuin kaapistokin vaalealla sävyllä. Mikäli budjettia voisi hieman venyttää, keittiöön rakennettaisiin uutta säilytystilaa ja kylpyhuoneessa uusittaisiin säilytyskalusteet modernimpaan ja käytännöllisempään suuntaan.

Sebastian lähti suunnitelmassaan muuttamaan asunnon pintojen ilmettä kokonaisvaltaisesti. Eteisen säilytysratkaisut ratkaistaisiin uudella liukuoviratkaisulla. Näyttävimpänä muutoksena asunnossa olisi seinien ja ikkunakarmien maalaus.

Näkyvät vesiputket ja patteri maalattaisiin mustaksi tuomaan kontrastia ja luonnetta tilaan. Kylpyhuoneessa taas vanhat tapetit maalattaisiin ja allaskaluste päivitettäisiin. Lisäksi asunto stailattaisiin tyylikkäillä, mielenkiintoa herättävillä huonekaluilla.

Iisan suunnitelma miellytti Tuuliaa kaikkein eniten. Suurin muutoskohde, kylpyhuone saikin suunnittelijan toimesta aivan uutta ilmettä. Seinät maalattiin ja kaakelinurkkaus sai pinnakseen rosoisen saneerauslaastipinnoitteen. Suihkusetti sai vaihtua uuteen ja uuden muodon saivat myös suihkuverho, allaskaluste sekä peili. Myös huoneen valaistukseen kiinnitettiin erityistä huomiota.

Suuri kaappi poistettiin ja tilalle tehtiin massiivipuusta uusi taso, jonka alle mahtuu pesukone ja säilytystilaa korien muodossa. Uudistuksen jälkeen kylpyhuone on jälleen tätä päivää ja kutsuu luokseen.

Myös keittiö sai Iisan käsittelyssä aivan uuden ilmeen. Kaapisto ovet maalautettiin ja välitila sai uuden pinnoitteen saneerauslaastista. Tasot uusittiin valkoisiin melamiinitasoihin, hana uusittiin ja tiskiallas vaihdettiin isompaan, tyylikkääseen versioon. Uusi liesitaso, kalusteuuni ja moderni liesituuletin viimeistelevät uuden keittiökokonaisuuden. Lisäksi keittiö kalustettiin lainahuonekaluilla uusiksi.

Asunnon seinäpinnat asukas maalasi uudella, raikkaammalla sävyllä. Olohuone uusittiin kalustuksellisesti lainahuonekaluilla, jotka tuovat tilaan modernia ja ylellistä henkeä.

Makuuhuoneeseen taas kaivattiin lisää pehmeyttä ja runsautta. Tämä toteutettiin uudella sängynpäädyllä, tekstiileillä ja valaistukseen panostamalla.

Pienempi makuuhuone sisustettiin puolestaan vauvahuoneeksi pinnasänkyineen kaikkineen osoittamaan ostajaehdokkaille asunnon potentiaalia esimerkiksi pienperheen asuinsijaksi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja