Katri Niskanen kommentoi Oscar-pukuja: On taitolaji paljastaa tyylikkäästi pintaa

Muotisuunnittelija Katri Niskanen kävi läpi Oscar-gaalan pukuloistoa ja antoi kommenttinsa silmiin pistäneistä asukokonaisuuksista. Kuka loisti punaisella matolla, kuka puolestaan olisi voinut pohtia asuvalintaansa toistamiseen?

Suomen ensimmäisen Muodin huipulle -kilpailun voittaja sekä muotisuunnittelija Katri Niskanen odotti innolla Oscar-gaalan punaisen maton antia.

– Heti ensimmäisenä huomioni herätti 75-vuotiaan Jane Fondan keltainen, kasarihenkinen leninki. Se jäi mieleeni, vaikkei se lemppareihini lukeutunutkaan. Värit jäävät aina lähtökohtaisesti ensimmäisenä mieleen! Niskanen nauraa.

– Itse pidän enemmän kapealinjaisista ja iltapukumaisista juhla-asuista, en niinkään valtavista barokkityyppisistä ratkaisuista. On myös taitolaji osata peittää ja paljastaa tyylikkäästi pintaa, suunnittelija kuvailee puhuttaessa mieluisasta punaisen maton kavalkadista.

Oscar-gaalassa nähtiin toinen toistaan upeampia asukokonaisuuksia, kevään trendituulahduksia, pastellin herkullisia sävyjä, mustavalkoisia graafisia ja dramaattisia kaunottaria, oikeita kermakakkuja, erikoisia kuoseja, kunnon kimallusta unohtamatta.

– Oscareissa oli tänä vuonna enemmän onnistujia kuin pettymyksiä: pukuloistoa oli ilo katsoa, Niskanen kiittelee.

Kuka onnistui asuvalinnassaan? Näin Katri Niskanen ruoti Oscar-gaalan pukuloistoa:

Adele

– Odotin eritoten Adelen asun näkemistä ja mietin etukäteen, laittaako hän ylleen samantyyppisen asun mitä hänellä on nähty ennenkin, vai repäiseekö hän. En ollut sinänsä pettynyt Adelen mustaan, pitkään leninkiin, mutta oli se aika varma valinta. Leninki ei ollut yllätys millään tavalla, mutta ymmärrän sen, ettei ihminen halua välttämättä kohahduttaa tai astua pois omalta mukavuusalueeltaan.

Anne Hathaway

– Selkeä ja moderni pastellinsävyinen asu, todella kaunis kokonaisuus, kantajalleen sopiva. Hathawaylle sopiikin lähes minkälainen asu vain. Hyvä valinta. Anne Hathawayn asu ei kuitenkaan kuulunut omiin suosikkeihini.

Amy Adams

– Tässä oli vähän samaa henkeä kuin Jennifer Lawrencen puvussa. Röyhelöt ovatkin tänä kesänä esillä; joko röyhelöiden pitää olla isot tai niitä pitää olla paljon. Yllättävä asuvalinta, ei niinkään klassinen.

Catherine Zeta-Jones

Wow, mielestäni Catherine Zeta-Jonesilla oli hyvin näyttävää kimalletta, perinteisempää punaisen maton meininkiä.

Charlize Theron

– Tämä Charlize Theronin asu oli makea! Tykkäsin siitä todella paljon. Leikkaukset ja hyvä materiaali puhuvat puolestaan. Peplum-osassa näyttää olevan kiiltoa, mikä oli mielenkiintoinen yksityiskohta. Peplum on ollut muotia ja tulee vielä olemaan, kuten ylipäätään vyötäröä korostavat linjat: peplum antaa muotoa lantioon.

Halle Berry

– Halle Berrylla puvussa nähtiin upea graafinen, läpikuultava vintage-henkinen asu. Puvussa oli todella kauniit sävyt, jotka sopivat hänen raikkaaseen lookinsa erittäin hyvin. Tämä oli myös yksi suosikeistani!

Helena Bonham Carter

– Aivan kuin olisin nähnyt tämän Helena Bonham Carterin asun pastellinsävyisen version aiemmin jossain kevään runway showssa.. Hauska, siinä on roisia rentoutta. Kiinnostava asu, ja tässä näkyy yksi Oscar-gaalan trendeistä; mustan ja valkoisen yhdistelmä.

Jane Fonda

– Jane Fondan erittäin hauska ja värikäs asu suorastaan henkii 1980-lukua! Sävy ja muoto sekä materiaali herättivät mielenkiinnon. Keltaisen puvun pinta oli mielestäni todella kaunis.

Jessica Chastain

– Jessica Chastain oli yksi suosikeistani. Asussa on hempeää kiiltoa. Chastainin hiukset, meikki ja puku – koko värimaailma – sointuivat yhteen todella upeasti.

Jennifer Aniston

– Tämä punainen asu oli todella varma asuvalinta Jennifer Anistonilta. Ei mitään moitetta. Mielestäni on hienoa, että näyttelijä luottaa omaan persoonaansa, ja oma tyylitaju on varmalla maaperällä.

Jennifer Hudson

– Tässä Jennifer Hudsonin tummansinisessä asussa nähtiin kiiltävää, harmaansinistä paljettia. Puvussa on myös mielestäni kaunis linja.

Jennifer Lawrence

– Jennifer Lawrence oli yksi ehdottomista suosikeistani! Hänellä nähtiin suhteellisen kookas, runsas ja näyttävä puku, mikä ei ole niin perinteinen punaisen maton mekko: asu voisi olla jopa hääpuku. Se korostaa kauniisti Lawrencen lantion kaarta.

Kelly Osbourne

– Hmm. Kelly Osbournen asu oli hauska ja siinä oli erikoinen pinta.

Kristen Stewart

– Kristen Stewartin asussa huomion kiinnitti erikoinen helma.

Nancy O'Dell

– Tässä O'Dellin asussa näkyy nyt mielestäni pikkuisen liikaa: avoin dekoltee yhdistettynä pitkään halkioon. On taitolaji osata peittää ja paljastaa sopivassa määrin.

Naomi Watts

Naomi Wattsilla oli tosi mielenkiintoinen asu, joka oli todella avoin, mutta siltikin peittävä: paljastavan hyvä combo. Wattsin look toimii näyttävän puvun kanssa: luonnollinen kampaus ja korut ovat hillittyjä. Kokonaisuutena hopeinen kimalleasu on hyvin kaunis.

Nicole Kidman

– Kultaa ja kimalletta. Jännä, että Nicole Kidman valitsi jotain näinkin dramaattista! Varsinkin näin tähän vuoden aikaan.

Olivia Spencer

– Olivia Spencerin yllä nähtiin läpikuultavuutta ja paljon kerroksia sekä muodikasta pastellin sävyä.

Quvenzhane Wallis

– Jännittävä! Hirmuisen massiivinen huivi. Tuntui vähän siltä, että 9-vuotias Quvenzhane Wallis olisi puettu lainamekkoon. Olisin laittanut hänelle jotain hempeämpää. Mutta koiralaukku on hieno!

Reese Witherspoon

– Reese Witherspoon asu ei ollut suosikkejani, mutta kaunis, voimakas sininen oli näyttävä valinta.

Robin Roberts

– Kaunis, selkeä asuvalinta. Sametti on vain varsin jännä valinta kevääseen. Robin Robertsin yllä tämä selkeä linjaus toimi.

Sally Field

– Sally Fieldinkin asussa nähtiin röyhelöä. Punainen leninki on sinänsä kaunis hänelle.

Salma Hayek

– Tässäkin on samettia! Mielestäni sametti on todella yllättävä valinta tähän aikaan vuodesta. Musta ja kulta toimii kyllä. Hayekin asussa on Kleopatran henkeä.

Zoe Zaldana

– Zoe Zaldanan vaaleassa helmenharmaassa asussa oli ihanaa kerroksellisuutta helmassa. Esimerkiksi yksityiskohtana nähty pitsikukka on osoitus yhdestä kevään trendistä, romanttisesta koristelusta.

Lue kaikki 2013 Oscar-gaalasta MTV3.fin Oscarit-livesivustolla!


Lisää Oscar-gaalasta:

Katso Katri Niskasen haastattelu Huomenta Suomessa!

AVA / Katri Koskinen

Kuvat: Getty Images, AVA

Lue myös:

    Uusimmat