Mainos

Katri Helenan rankka elämä - lue kaikki kootut tragediat

Iskelmäkuningattaren elämä on antanut paljon, mutta ottanut myös kovalla kädellä.

Katri Helena, iskelmäkuningatar, joka on myynyt yli puolitoista miljoonaa albumia, levyttänyt yli 400 laulua, julkaissut 30 levyä ja saanut seinät täyteen kulta- ja platinalevyjä.

Rakastettu laulaja on menestynyt urallaan huikeasti ja tehnyt uran, jota nuoremmat naispuoliset kollegat kunnioittavat syvästi. Esimerkiksi tämän hetken suosituin naislaulaja Jenni Vartiainen toivoo saavuttavansa niin pitkän uran kuin Katri Helena.

Kaiken glamourin ja menestyksen takana on ollut kuitenkin rankkoja elämänvaiheita, joista suurimpina tragedioina ovat olleet elämän rakkauden kuolema sydänkohtaukseen vuonna 1988 ja pojan kuolema sairauskohtaukseen vuonna 2009 vain 32-vuotiaana.

Helsingin Kaupunginteatterissa 25. elokuuta ensi-iltansa saanut Katri Helenan elämästä kertova musikaali paljasti salatun tragedian laulajattaren nuoruusvuosista. Kolme kertaa naimisissa olleen Katri Helenan ensimmäinen aviomies Matti Turunen uhkasi laulajatarta ja itseään aseella sen jälkeen, kun tämä ilmoitti erohaluistaan. Tilanne päättyi kuitenkin onnellisesti, eikä kummallekaan tullut fyysisiä vaurioita.

Katri Helenan ura lähti suureen nousukiitoon ensimmäisen avioliiton jälkeen ja pian eteen käveli elämän rakkaus, muusikko Timo Kalaoja. Katri Helena meni vuonna 1973 naimisiin elämänsä rakkauden kanssa ja liittoa siunattiin kolmella lapsella. Onnellinen rakkaustarina sai päätöksenä äkillisesti vuonna 1988, kun Timo Kalaoja kuoli sydänkohtaukseen konserttimatkalla.

Musikaali paljastaa, kuinka rakkaan kuolema satutti Katri Helenaa syvästi. Kalaojan kuoleman jälkeen Katri Helena tunsi olonsa yksinäiseksi ja kärsi myös julkisuuden paineista.

Elämään astui surun jälkeen kuitenkin uusi rakkaus, kirjailija Panu Rajala. Katri Helenan ja Panu Rajalan yhdistivät rankat kohtalot, kummankin aiemmat puolisot olivat kuolleet yllättäen. Rakkaustarina alkoi, kun Rajala lähestyi Katri Helenaa kirjeellä nähtyään tämän puhumassa elämästään tv-ohjelmassa.

Katri Helena meni kolmannen kerran naimisiin vuonna 1997. Liitto Panu Rajalan kanssa ei ollut kuitenkaan onnellinen. Proffa-nimellä musikaalissa esiintyvä Rajala kuvataan lirkuttelevaksi mieheksi, jonka silmät katsovat liikaakin vieraiden naisten perään. Musikaalin mukaan Rajala ei ollut vaimonsa tukena ja rakkaus rakoilikin kaksikon välillä nopeasti. Suhde päättyi eroon vuonna 2004.

Avioliiton päättyminen ei ollut viimeinen tragedia, joka rakastettu laulaja kohtasi. Vuonna 2009 oli vuorossa taas suuri suru, kun ainoa poika Juha Kalaoja kuoli äkilliseen sairauskohtaukseen vain 32-vuotiaana. Suru-uutisen jälkeen Katri Helena vetäytyi vähäksi aikaa julkisuudesta saadakseen surra rauhassa poikansa kuolemaa. Katri Helena on kertonut julkisuudessa kuitenkin keskustelevansa edelleen kuolleiden rakkaidensa kanssa. Rakastettu laulajatar on kertonut saavansa paljon lohtua ja tukea rajan toisella puolella olevilta sukulaisiltaan.

Avioeron jälkeen Katri Helenaa ei ole yhdistetty julkisuudessa miehiin, ennen kuin tieto hänen ja levy-yhtiöpomo Tommi Liimataisen läheisistä väleistä vuoti julkisuuteen. Kaksikon välille viritettiin romanssihuhuja ja huhut velloivat mediassa kuukausien ajan. Läheiset työystävykset eivät ole julkisuudessa suhteensa laatua täysin paljastaneet, vaan ovat puhuneet vain kalakaveruudesta.

On suhteen laatu mikä tahansa, on Katri Helenan elämässä kuitenkin hyvä vaihe menossa. Sen huomaa iskelmäkuningattaren säteilevästä olemuksesta, joka paistaa kilometrien päähän.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.