Mainos

Katoamisilmoituksia aiempaa enemmän – ovatko lasten katoamiset lisääntyneet?

Tiedotusvälineissä on julkaistu kesän aikana runsaasti lasten katoamisilmoituksia. 

Viimeksi maanantaina poliisi ilmoitti 8-vuotiaan pojan kadonneen matkalla maauimalaan Helsingissä. Viime viikolla kadonneita pikkulapsia etsittiin median välityksellä ainakin Lahdessa, Espoossa ja Vantaalla. 

Katoileeko lapsia nyt aiempaa enemmän, ylikomisario Jussi Huhtela Helsingin poliisista?

– Ei katoille. Tässä on nyt kyse siitä, että poliisilla some, erityisesti Twitter, on aktivoitunut hyvin, ja sitä kautta saamme laitettua viestiä herkemmin ulkomaailmaan.

Somesta hyötyä arkikäytössä

Huhtala kertoo, että aiemmin lapsen kadotessa poliisi otti yhteyttä esimerkiksi takseihin ja bussiyhtiöihin havaintojen toivossa. Nyt tähän on valjastettu myös sosiaalinen media. 

– Some- ja mediamaailma ovat muuttuneet ja myös poliisissa on opittu ja kehitytty yhteiskunnan mukana. Poliisin tapa kertoa asioista on parantunut ja olemme opetelleet käyttämään esimerkiksi Twitteriä, Huhtela sanoo.

Aiemmin somea käytettiin poliisissa lähinnä viestintään, mutta nyt on huomattu, että siitä on todellista hyötyä myös arkityössä.

– Twitter ei ole pelkästään viestinnän väline, vaan myös operatiivinen työkalu, jota esimerkiksi poliisin johtokeskus voi käyttää työssään hyväkseen.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.