Mainos

Katjan suunnitelma: Kihnu

Mitä viehättävin jäänsininen kivitalo! Sisääntulokerros koostuu kahden kerroksen korkuisesta olohuoneesta, keittiöstä sekä ruokailutilasta, josta on uloskäynti hulppealle terassille. Olohuonetila tuntuu tukkoiselta kohtuuttoman suurikokoisten huonekalujen vuoksi. Sohvan sijoittelu jaottelee tilaa harmittavasti.

Yläkerrasta löytyvät makuuhuone, pesutilat ja aula, jonka käyttötarkoitus on hieman epäselvä. Makuuhuoneessa oleva televisio on sijoitettu parvekkeen oven eteen. Päättelen, ettei parveketta juurikaan käytetä.

Kellarikerroksessa on tilava kodinhoitohuone ja varastotila, jonka pinnat ovat jääneet vaille pintamateriaaleja. Lattiassa on laskua useaan suuntaan. Piirustuksista selviääkin, että suunnitteluvaiheessa tähän tilaan on ollut tarkoitus tehdä saunaosasto. Kellarin harkkoseinäinen varastotila luo asuntoon keskeneräisen tunnelman.

Koska asunnossa on jo pesutilat, päätän tehdä kellarihuoneesta vierashuoneen.

Lähes koko 5 000 euron budjetti käytetään tuon kellarihuoneen pintojen rakentamiseen. Toteutuksen tekevät ongelmalliseksi lattiassa olevat laskut. Mikäli lattiaan haluttaisiin asentaa laminaatti tai parketti, lattia pitäisi koolata kauttaaltaan. Koska se on turhan suuri työ budjettiin verrattuna, päätän maalauttaa lattian siistiksi.

Seinät sekä katto levytetään ja tilaan asennetaan muutama pistorasia sekä kattovalaisimia. Seinät ja katto maalataan Tikkurilan silkinhimmeällä, sävyttämättömällä, kirkkaanvalkoisella sisämaalilla.

Omistajan oma toive oli, että uuden huoneen lattiaan asennetaan muovimatto. Päätämme tehdä niin, koska se mahtuu vielä budjettiin. Vaaleanharmaa matto jatkaa kodinhoitohuoneen lattian sävyä.

Huoneeseen tuodaan yläkerran aulasta vuode ja tila sisustetaan vierashuoneeksi. Pitkähkön huoneen perälle asennetaan hyllyjä kausitavaran säilytystä varten. Viereinen kodinhoitohuone somistetaan pehmein, vedenvärisin tekstiilein houkuttelevaksi ja yläkaapiston alle asennetaan pitkä työvalo.

Olohuoneesta poistetaan suurikokoinen televisio ja tumma, korkea vitriinikaappi. Tilalle ripustetaan upea Don Goffon maahantuoma kangastaulu, joka korostaa olohuoneen korkeutta ja antaa samalla tilaa upealle kaakelitakalle. Sohvaryhmä käännetään, jotta tila avautuu keittiöön ja ruokailutilaan päin. Tilaan tuodaan keveitä, valkoisia pöytiä Iskun valikoimasta sekä hauskoja valaisimia Ikeasta. Muhkea petroolinsininen matto on Iskusta ja koristetyynyt Ikeasta. Muu rekvisiitta on Marjukan omaa esineistöä.

Yläkerran aulaan siirretään viereisestä makuuhuoneesta televisio ja se sisustetaan televisionkatselutilaksi. Tilaan tuodaan nojatuoli, sarjapöytä ja pehmeä matto Iskun valikoimista. Yläkerran aulaan ja makuuhuoneeseen asennetaan harjatun teräksen väriset verhotangot sekä keveät, täyspitkät verhot.

Makuuhuoneeseen, vuoteen yläpuolelle tuodaan suurikokoinen kangastaulu Don Goffosta ja tumma pöytä, sekä valaisimia Ikeasta.

Kiitokset:
ISKU
Ikea
Tikkurila
Don Goffo
Kaikas Oy

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.