Janne "Nacci" Tranberg pelkää sairastuvansa varmasti koronaan – Asianajaja: "Katiska-jutun jatkaminen tässä tilanteessa on mielipuolista"

Katiska-jutun toisen pääsyytetyn Janne "Nacci" Tranbergin avustaja, asianajaja Jaakko Tuutti pitää "mielipuolisena" sitä, että Helsingin käräjäoikeus on päättänyt koronavirusepidemiasta ja valtiovallan eristystoimista huolimatta jatkaa Suomen suurimman huumejutun käsittelyä.

Katiska-jutussa sokkikäänne: Niko Ranta-aho tunnusti kaiken!

1:57

– Laskin viime keskiviikkona, että käräjäoikeuden turvasalissa oli 50 ihmistä. Mikään oikeudenkäynti ei ole niin tärkeä, että sen takia pitää vaarantaa ihmisten terveys. Päämieheni Janne Tranberg joutuu olemaan useita päiviä viikossa salissa, jonka ilmastointi mahdollistaa ilman kautta viruksen leviämisen tarttumisen laajalti. Lisäksi avustajat ja vapaalla olevat vastaajat joutuvat kulkemaan saliin pienten hissien kautta, Tuutti sanoo.

Tuutin mukaan hänen päämiehensä Tranberg pelkää tosissaan nyt koronaa Katiska-jutun jatkumisen takia.

– Tranbergin tulee saada viranomaisen kautta turvaa sille, että hän joutuu toisen viranomaisen toimesta pakotettuna tiloihin, joissa sairastuminen koronaan näyttää varmalta.

Tuutti on kirjelmöinyt asiasta Etelä-Suomen aluehallintovirastoon ja vaatinut tilojen sulkemista. Hän toteaa, että aluehallintovirasto on lähinnä vain kierrellyt asiaa ja yrittänyt, ettei tarvitsisi tehdä mitään.

"Vaadimme vähintään videoyhteyttä saliin"

Katiska-jutun oikeudenkäynnin on määrä jatkua ensi viikolla. Oikeus kuulee silloin tunnustuksen tehnyttä toista pääsyytettyä Niko Ranta-ahoa. Ranta-aho myönsi tällä viikolla lähes kaikki häneen kohdistetut syytteet törkeistä huumausaine- ja törkeistä dopingrikoksista. Ranta-ahoa on kuulusteltu keskiviikkona ja kuulustelut jatkuvat loppuviikolla.

– Itse en todennäköisesti enää mene käräjäoikeuden istuntoon. Vaadimme vähintään videoyhteyttä saliin, Tuutti sanoo.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja