Mainos

Kätilöliitto ja Tehy tuomitsevat ilokaasun väärinkäytön Kätilöopistolla

Kätilöliitto ja sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehy tuomitsevat kätilöiden työajalla tapahtuneen ilokaasun väärinkäytön.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri tiedotti tänään, että neljä kätilöä on käyttänyt maaliskuussa ilokaasua työpaikalla Helsingin Kätilöopiston sairaalassa. Kätilöt vapautettiin työtehtävistään tapauksen tultua ilmi ja kaksi sijaisena työskennellyttä kätilöä on irtisanottu työtehtävistään. 

Kätilöliitto muistuttaa, että päihteiden käyttöön työvuorossa olevilla kätilöillä tulee olla nollatoleranssi. Liitto muistuttaa, että kätilö tekee vaativaa ja vastuullista työtä. Lisäksi työhön liittyy oleellisesti luottamus. 

Myös Tehy pitää tapausta vakavana.

– Päihteiden käytössä on oltava ehdoton nollatoleranssi, sanoo Tehyn yhteiskuntasuhteet ja kehittäminen -toimialan johtaja Kirsi Sillanpää liiton tiedotteessa..

– Potilasturvallisuus edellyttää päihteettömyyttä työvuorossa. Päihteiden väärinkäyttöön puuttuminen työpaikalla kuuluu ensisijaisesti työnantajan vastuulle ja päihteiden väärinkäyttöön puuttuminen osoittaa työnantajalta vastuullisuutta, Kätilöliitto kertoo tiedotteessaan.

Kätilöliitto ja Tehy toivovat molemmat, että julkitulleen tapaus selvitetään perusteellisesti. 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.