"Kätevät" imurit ovatkin kuvottavia murheenkryynejä? Kuluttajan testi paljasti pussittomuuden sudenkuopat

Pussiton pölynimuri voi kuulostaa helppokäyttöiseltä ja kätevältä laitteelta. Pölypusseissa ja keveydessä säästäminen kuitenkin kostautuu epämiellyttävänä kunnossapitona sekä monesti myös huonona siivousjälkenä.

Kuluttaja-lehti testasi 15 pölypussitonta imuria hintahaitarilla 100–500 euroa. Ne osoittautuivat käytännössä kalliimmiksi ja huonommiksi kuin perinteiset pölypussilliset imurit.

Hyvän pölypussittoman imurin saa testin perusteella kotiinsa 280 eurolla. Kyseinen imuri on Hyvä ostos -kunniamerkinnän saanut Electrolux PC91-GREEN Pure C9.

Testin perusteella pussittomia imureita voi suositella vain ihmiselle, joille pölypussien ostaminen ja vaihtaminen on ylivoimaista, mutta roskasäiliön tyhjentäminen ei inhota.

Pussittomien imureiden isoimmat ongelmat

Testatut pölypussittomat imurit olivat pääsääntöisesti hyvin energiatehokkaita ja erittäin kestäviä. Imurin ydintehtävä on kuitenkin siivota, ja Kuluttajan testissä yhdeksi isoksi ongelmaksi nousi pölypussittomien imureiden huono siivousjälki.

Kaikki testatut imurit poistivat pölyn matolta vähintään hyvin, mutta vain kaksi imuria toimivat samoin laattalattialla. Nämä imurit olivat Electrolux PC91-GREEN Pure C9 (280 euroa) sekä Dyson Big Ball Pargue 2 (300 euroa).

Erityisesti lemmikinomistajien kannattaa harkita kahdesti pölypussittoman imurin hankkimista, sillä testatuista 15 imurista vain neljä selvisi tästä tehtävästä täydellisesti – loput saivat huonon tai erittäin huonon arvosanan. Syynä eroihin ovat turbosuulakkeet, jotka kuuluivat kärkinelikon varustukseen.

Testin perusteella pussittomat imurit ovat käyttömukavuudeltaan parhaimmillaankin tyydyttäviä. Varsinainen murheenkryyni on kuitenkin edessä, kun imurointi on hoidettu pois alta ja roskasäiliö pitäisi tyhjentää. Kuluttajan testiryhmässä likasäiliön tyhjentämistä luonnehdittiin jopa "kuvottavaksi".

Pölysäiliön tyhjentäminen osoittautui hankalaksi ja likaiseksi myös kärkeen yltäneistä imureista. Testivoittajaksi valikoitunut 500 euron arvoinen Dyson Cinetic Big Ball Absolute 2. Hinta-laatusuhteeltaan hyväksi osoittautui Electrolux PC91-GREEN Pure C9.

Testin tulokset voi lukea kokonaisuudessaan Kuluttaja-lehden sivuilta. Sisältö on maksumuurin takana.

Oletko koskaan pessyt tätä osaa suihkussasi? 0:19
Katso video: Sinunkin kylpyhuoneestasi voi löytyä osa, jota ei ole pesty koskaan!

Lähde: Kuluttaja

Lue myös:

    Uusimmat