Katajasta ja Hirviniemestä vuokraisäntiä

Janne Kataja ja Aku Hirviniemi ostivat syksyllä Riihimäen varuskunnan vanhasta asuintalosta huoneiston.

– Haluamme olla mukana alueen kehittämisessä. Loppusyksystä huoneistossa alkoi remppa. On hieno näyttää, miten hyvällä tyylillä voi laittaa vanhan asunnon kuntoon, Kataja selittää.

Talo on rakennettu vuonna 1912 ja Kataja on vastannut 85-neliöisen kolmion sisustuksesta.

– Olen harrastellut sisustussuunnittelua ja nyt Aku antoi minulle vapaat kädet. Tykkään tehdä kaikkea visuaalista, vaikka eihän minulla sisustussuunnittelijan koulutusta ole. Hometaloprojekti opetti sen verran, että aina vanhaa taloa remontoidessa kannattaa käyttää ammattilaisten apua, Kataja miettii.

Kiinnostuneet pääsevät katsomaan asuntoa jo tämän kuun puolella.

– Tammikuussa pidämme Suomen pienimmät vuokra-asuntomessut, joissa asuntoa esitellään. Vuokrahintaa ei ole määritelty, mutta sitten voi tarjota, Kataja kertoo.

Katajan äiti asuu samassa talossa, alakerrassa, joten myös toinen vuokraisäntä käy usein talolla vierailemassa. Vuokralaisen suhteen hänellä ei ole sen suurempia ehtoja ja mies lupaa olla rento vuokraisäntä.

– Aion olla tarpeeksi vähän läsnä, mitä sitä liian aktiivisella vuokraisännällä tekee. Ei ihmisten kotiin pidä puuttua liikaa. Toki käyn usein mutsilla syömässä, eli jos kutsu käy niin ainahan punaviini maistuu, Kataja naurahtaa.

Kevään ajan Kataja keikkailee ahkerasti sekä koomikkona että juontajana, mutta kesällä mies nähdään pitkästä aikaa teatterin lavalla.

- On hauska tehdä monen vuoden tauon jälkeen paluu lavalle, viimeksi olen tehnyt teatteria lavalla vuonna 2009. Olen mukana Törnävän kesäteatterin Älä pukeudu päivälliselle -farssissa Seinäjoella. Minulla on pettäjä-aviomiehen rooli.

Pitääkö rooliin jotenkin perehtyä?

– Täytyy siihen rooliin syventyä, vaikka se on eronneena hieman haastavaa, Kataja vitsailee.

Kaksikon asuntobisneksestä uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

(MTV3)

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja