Katainen Ylelle mellakoista: Väkivalta ei ole poliittinen viesti

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) ei löydä Tampereen itsenäisyyspäivän mellakoinneista poliittista viestiä. 

Katainen sanoi Radio Suomen Pääministerin haastattelutunnilla, ettei väkivallan viesti ole koskaan poliittinen viesti. Pääministeri sanoi, ettei hän ymmärrä tämänkaltaista toimintaa. 

Katainen korosti, että Suomessa on mielipiteenvapaus, ja sitä on osattava käyttää vastuullisella tavalla. 

Katainen vastasi kriisinhallintakritiikkiin

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) ei niele Suomen kriisinhallintaratkaisuihin viime aikoina kohdistunutta kritiikkiä.

Katainen sanoi Ylen Radio Suomen Pääministerin haastattelutunnilla, että joka ikinen kriisinhallintaoperaatio käydään ennen päätöksiä huolella läpi. Hän muistuttaa, että Suomi on ollut mukana Afganistanissa muun muassa turvatakseen tyttöjen mahdollisuuden koulunkäyntiin.

-Onko se hyödyllistä vai hyödytöntä, minun mielestäni se on hyödyllistä. Toinen on sitten se, että Suomi on mukana kriisinhallinnassa toisten maiden kanssa, koska meillä on humaani vastuu kanssaihmisistä. Jos kaikki ajattelisivat, että ei koske minua, hoitakoon omat asiansa, maailma olisi hyvin erilainen paikka, Katainen napautti.

Kriisinhallinnan tuloksellisuutta ja taloudenpitoa on arvostellut muun muassa Valtiontalouden tarkastusvirasto.

Pääministerin mukaan jokaiseen operaatioon on lähdetty hyvin huolellisen harkinnan kautta hyödyt ja resurssit punniten. 

Vanhuspalveluremontti on tarpeen 

Katainen puolusti myös vanhusten laitoshoidon 300 miljoonan määrärahaleikkausta. Pääministerin mukaan nykyisin rahaa menee tarpeettomasti kaikkein kalleimpaan hoitomuotoon. 

Kataisen mukaan ajatuksena on, että yli 75-vuotiaiden määrän kasvaessa voidaan parantaa muita palveluja niin, että ihmisten, jotka eivät tarvitse ympärivuorokautista laitoshoitoa, ei sinne tarvitse myöskään mennä.

-Nyt ei ole kysymys siitä, että yli 75-vuotiaita ihmisiä alettaisiin kuljettaa kotiin, mikäli he tarvitsevat ympärivuorokautista hoitoa. Jokainen ihminen saa tarvitsemansa hoidon, hän vakuutti.

Pääministerin mukaan kyse on oikeastaan laitospalvelun kysynnän kasvun pienentämisestä.

-Että saataisiin parempia tukipalveluja joko palveluasumiseen tai ihan kotona asumiseen, jotta ne ihmiset jotka kotona haluavat ja voivat asua, voivat siellä aidosti olla. 



Lue myös:

    Uusimmat