Kaskilahti New Yorkiin: Siellä voin tarkkailla ihmisiä

Näyttelijä Risto Kaskilahti ottaa lomallaan New Yorkissa hyödyn irti myös töiden kannalta.

Näyttelijä Risto Kaskilahdella riittää kiireitä Viulunsoittaja katolla -näytelmän näytöksissä teatterissa, mutta kesän ajan mies lupaa lomailla. Noin parin kesän välein kesäteatterissa työskentelevä mies ei ole tulevana kesänä teatterissa, joten luvassa on muun muassa perheloma New Yorkissa.

– New Yorkiin mennään pariksi viikoksi koko perheen kanssa. Pari vuotta sitten olin Sarin kanssa kahdestaan ja nyt viedään myös tytöt sinne, Risto kertoi Rosson 35-vuotissynttäreillä.

Kaskilahti kertookin ihastuneensa maailman metropolissa muun muassa siihen, miten paljon eri maisemia ja erilaisia ihmisiä Manhattanilla voi nähdä lyhyiden kävelymatkojen aikana.

– Siellä pääsee maanosasta maanosana kävelemällä. Aiomme tietenkin käydä katsomassa myös katsomassa musikaaleja, näytelmiä ja stand up -esityksiä.

Vaikka Kaskilahti aikookin keskittyä reissussa lomailuun, aikoo hän ottaa reissusta kaiken irti myös ammatillisessa mielessä.

– Täällä ei oikein voi jäädä tuijottelemaan tyyppejä, mutta New Yorkissa voi vapaasti katsella ihmisiä, sitä odotan todella paljon. Siitä saa ammennettua kaikkia ideoita ja tyyppejä, hahmoja itselleen.

Suomessa ihmisten tarkkailua on Kaskilahden mukaan turha yrittää.

– Suomessa tarkkailu on huomattu huonoksi jo monta vuotta sitten, siitä ei täällä tule mitään. Se on vähän toisinpäin, en voi ruveta tutkimaan ihmisiä kun he tutkivat minua, näyttelijä nauraa.

(MTV3–HEINI KANGASLUOMA)

Lue myös:

    Uusimmat