Käsittele korvasienet oikein

Yksi kevään herkuista on ehdottomasti korvasieni. Tämä käsittelemättömänä myrkyllinen kurttulakki muuttuu käsittelyohjeita huolellisesti noudattaen turvalliseksi pehmeän aromaattiseksi makunautinnoksi. Korvasieniä löytyy etenkin paikoista, joissa maan pinta on rikkoontunut ja karikkeinen, kuten hakkuuaukeilta sekä polkujen ja metsäteiden reunoilta.

Ainakin ulkomaisille tuttaville ikävien onnettomuuksien varalta kannattaa muistuttaa korvasienten oikeat käsittelyohjeet. Elintarvikevirastosta saa korvasienten käsittelyohjeita suomeksi ja ruotsiksi, englanniksi, saksaksi ja ranskaksi, esitteitä voi tilata sähköpostilla: tilaukset@elintarvikevirasto.fi.

Korvasienten käsittelyohjeet:

Keittäminen:
Korvasienet on keitettävä kahteen kertaan runsaassa vedessä (1 osa sieniä ja 3 osaa vettä) vähintään viisi minuuttia ja huuhdeltava hyvin molempien keittokertojen jälkeen runsaassa vedessä.

Kuivaaminen:
Korvasieniä voidaan säilöä kuivaamalla ne rapeiksi. Kuivattuja korvasieniä on liotettava vähintään kaksi tuntia ennen käyttöä (100 g sieniä ja 2 l vettä). Liotuksen jälkeen korvasienet keitetään kahteen kertaan kuten tuoreet korvasienet.

Muista: Korvasieniä kuivattaessa tai keitettäessä on tuuletettava hyvin. Korvasienten liotus- ja keittovettä ei saa käyttää ruoanvalmistuksessa.
Vinkki: Korvasienet kannattaa siirtää kattilasta reikäkauhaa tai siivilää apuna käyttäen toiseen astiaan, jotta hiekka jota korvasienistä on irronnut jää kattilan pohjalle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja