Mainos

Käsittämätöntä väkivaltaa: Virtahepo Gustavito piestiin kuoliaaksi El Salvadorissa

Väliamerikkalaisessa El Salvadorissa surraan valtion eläintarhassa suositun virtahevon kuolemaa. Virtahepo kuoli vammoihinsa, kun se hakattiin henkihieveriin viime viikolla. 

El Salvadorissa väkivalta on yleistä maassa olevien jengien takia. 15-vuotiaan Gustavito-virtahevon kuolema on silti noussut elsalvadorilaisten keskuudessa julkiseksi järkytykseksi.

– Olemme tottuneet näkemään kuolleita päivittäin. Meitä tapetaan kuin kärpäsiä, mutta tämä on kaiken huippu. He tappoivat eläimen, joka vain viihdytti meitä, kauhisteli katumyyjä Martin Castillo Guardianille.

Gustavito-niminen virtahepo hakattiin ilmeisesti veitsillä, metalliputkilla ja kivillä viime tiistaina. Uutistoimisto AFP:n mukaan eläintä puukotettiin muun muassa vatsaan ja kuonoon. Tekijät ovat tuntemattomia ja yhä karkuteillä.

Eläintarhan johtajan mukaan hoitajat löysivät virtahevon verisenä ja mustelmilla vasta torstaina, koska virtahepo pysytteli vedessä. Lukuisat eläinlääkärit yrittivät sen jälkeen pelastaa eläintä, mutta turhaan.

– Meidän on hyvin vaikea ymmärtää, että joku pystyy tekemään näin puolustuskyvyttömälle eläimelle, suree El Salvadorin Eläintieteellisen säätiön johtaja Mauricio Velasquez.

Maan oikeusministeri on vannonut julkisuudessa, että tapaus tutkitaan. Gustavito tuotiin El Salvadoriin 13 vuotta sitten Guatemalasta.

Eläintarha lopetti kahdeksan vuotta sitten ostamasta eksoottisia eläimiä tarhaansa. Lisäksi tarha on sanonut, että aikoo myös lopettaa isojen eläinten tuomisen maahan. Eläintarha aikoo kulttuuriministeriön mukaan keskittyä suojelemaan jatkossa paikallista eläinlajistoa.

El Salvadorissa tehtiin viime vuonna 5 278 murhaa, kertoo Guardian. Se tekee noin 14 murhaa päivässä. Suurin osa surmista tapahtuu jengien välillä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.