Käsistä karanneelle UFC-nujakalle sataa ymmärrystä – "Noille kundeille aika jokapäiväistä"

Vilttiketjussa pureuduttiin valmentamiseen ja keskusteltiin UFC-kaaoksesta 8:50

Huomenta Suomen Vilttiketjussa vierailleet Jarkko Sipilä ja Jukka Lohva sanovat pitävänsä Habib Nurmagomedovin ja Conor McGregorin välisen UFC-superottelun jälkeen nähtyä mellakkaa ymmärrettävänä, olkoonkin että he ja Kristiina Mäkelä eivät tapausta koe kahakkaa hyväksyttäväksi.

Heti Nurmagomedovin voittoon päättyneen kevytsarjan titteliottelun jälkeen syntyi valtava kaaos, kun Nurmagomedov hyppäsi Las Vegasin kehän yli hänelle huudelleiden McGregorin taustajoukkojen kimppuun. Pian Nurmagomedovin taustajoukkoja oli myös kehässä McGregorin kimpussa.

MTV Uutisten rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilä koki maanantaiaamuna Suomen aikaa nähdyn jälkihässäkän muistuttaneen amerikkalaista vapaapainia, hänen sanojensa mukaan "feikkipainia, josta UFC on yrittänyt päästä eroon".

– Pelissä oli niin kova lataus. Conor oli oikein henkilökohtaisesti haukkunut (Nurmagomedovia) ja näin päin pois. Siinä mentiin yli sen ja suunsoitto jatkui. Tavallaan se on ymmärrettävää, mutta ei hyväksyttävää, Sipilä analysoi.

MTV Sportin toimittaja Jukka Lohva muistutti niin ikään "inhimillisestä taustasta".

– Siinä voitossa oli niin paljon tunnelatausta. McGregor on kaksi vuotta paukuttanut suuta venäläisleiriin. Toki kun mietitään urheilua, eihän se ole hyväksyttävää, mitä siellä tapahtui, mutta inhimillisyyskin pitää muistaa siinä. Kun tuollainen voitto tulee ja laji on mikä on, voi vähän läikkyä.

– Meille ja muutenkin yhteiskunnalle tuo ei ole niin hyväksyttävää, mutta sanoisin, että noille kundeille tuo on aika jokapäiväistä loppujen lopuksi, eivätkä he pidä sitä niin isona asiana kuin me pidämme, Lohva ruoti.

Kolmiloikkatähti Kristiina Mäkelä korosti, ettei lajiin kuulu iskujenvaihto kehän ulkopuolella.

– Vaikka siellä olisi kuinka paljon suunsoittoa, et arkielämässäkään suunsoittoa nyrkein selvitä. Vaikka adrenaliini jyllää, olisi pitänyt joku keino löytää. Jos vaikka taustajoukot tietävät, että tässä on tällainen riski, niin voisi mennä ottamaan oman pojan pois sieltä. Heille sitä piikkiä ei varmasti samalla tavalla ollut. Ihan sama, mikä syy taustalla oli, en näkisi, että se on hyväksyttävää, Mäkelä sanoi.

Olisiko kahakka voinut olla käsikirjoitettu? Entä millaisia sanktioita siitä voi tulla? Katso koko Vilttiketjun keskustelu, jossa käydään läpi myös suomalaisen yleisurheilun kipupisteitä, ylälaidan videolta.

Alapuolen videolla puolestaan kuvaa Nurmagomedovin ja McGregorin UFC-ottelusta ja lopun kahakasta.


Lue myös:

    Uusimmat