Mainos

Kashmirissa joukkomurha

Kashmirissa on jälleen tehty joukkomurha. Paikallisen poliisin mukaan muslimikapinalliset surmasivat myöhään illalla 35 Sikhiä Intian puoleisessa Kashmirissa. Aseistetut miehet saapuivat paikalliseen kylään pimeän laskeuduttua. Tunkeutujat pakottivat miehet ulos kodeistaan ja ampuivat heidät.

Väkivallanteko tapahtui vain joitakin tunteja ennen kuin Yhdysvaltain presidentin Bill Clintonin oli määrä aloittaa valtiovierailunsa New Delhissä. Toistaiseksi mikään ryhmä ei ole ilmoittautunut joukkomurhan tekijäksi.

Kashmir on kiistanalainen alue Intian ja Pakistanin pohjoisosassa. Useat islamilaiset sissiryhmät ovat tavoitelleet Kashmirin erottamista Intiasta Pakistanin tuella. Suurin osa Kasmirin asukkaista on islaminuskoisia, mutta osa tunnustaa sikhiläisyyttä, jossa on piirteitä islamilaisuudesta ja hindulaisuudesta.

Kashmirissa on viime vuosina tehty useita joukkomurhia mutta niiden kohteena ovat yleensä olleet hindut. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun väkivalta kohdistui sikheihin.

Clinton sovittelee Intian ja Pakistanin välejä

Joukkomurha tehtiin vain muutamia tunteja ennen kuin presidentti Clintonin aloitti viisipäiväisen valtiovierailunsa Intiaan. Intia kuuluu osana Clintonin Aasian kiertomatkaan.

Clintonin matkan päätavoite on Intian ja Pakistanin välien parantaminen sekä ydinasevarustelun lieventäminen. Viimeöinen välikohtaus Kashmirissa on jo saanut Valkoisen talon kommentoimaan. Tiedottajan mukaan presidentti Clinton on hyvin järkyttynyt tapauksen vuoksi ja halusi ilmaista osanottonsa uhrien omaisille.

Clinton vierailee Intian-kierroksensa jälkeen myös Pakistanissa. Hän tapaa mm. viime vuonna vallankaappauksen tehneen sotilaskomentaja Pervez Musharrafin.


(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.