Kärvisteletkö kuumassa toimistossa? Karkota tukala tunnelma näillä vinkeillä

Helle yllätti jälleen suomalaiset ja monia ahdistaa toimistossa kärvistely. Toimistotiloissa ei aina osata varautua kesäkeleihin – ilmastointi saattaa paahtaa täysillä kylmää ilmaa tai sisälläkin on tukahduttavan kuuma. 

Erityisesti vanhoissa toimistotiloissa, joissa ei ole nykyaikaista talotekniikkaa, ilmastointi saattaa puhaltaa täysillä kylmää ilmaa, ja toimistoon kesävaatteilla rientävät työntekijät joutuvat pukeutumaan villapaitaan. Toinen toimistotyöntekijän kauhuskenaario kesän kynnyksellä on se, että sisätiloissa on vähintään yhtä kuuma kuin ulkona hehkuva helle. Lue vinkit, joiden avulla pystyt vaikuttamaan työpaikkasi mukavuuteen.

Näin saavutat ihanteellisen toimistosään:

1. Jos kiinteistössä on koneellinen ilmanvaihto, älä avaa ikkunoita tai tuuleta ovea avaamalla. Se sotkee ilmanvaihdon toiminnan. Kaihtimien suoma varjo toimii tehokkaasti auringonpaahdetta vastaan.

2. Käännä lämmityspatteri pois päältä termostaatilla. Kesällä ei tarvitse lämmittää.

3. Sammuta sähkölaitteet, jotka eivät ole käytössä. Ne lämmittävät ympäröivää ilmaa. Sammuttamalla säästät myös energiaa.

4. Huomioi myös toiset. Usein avotoimistoissa yksi huonesäädin vaikuttaa useamman ihmisen olosuhteisiin, jolloin joku toinen voi kärsiä liian viileästä ilmasta.

5. Säilytä toimistotarvikkeita niille tarkoitetuilla paikoilla. Etenkin vanhemmissa toimistorakennuksissa on käytössä ikkunapenkkipuhallukset, joiden toiminta häiriintyy, jos mapit peittävät ritilät.

6. Ilmoita mahdollisista ongelmista huollolle. Pyri antamaan mahdollisimman tarkka kuvaus ongelmasta. Huomaa, että mahdolliset muutokset (esimerkiksi lämpötilan lasku) eivät tapahdu heti, vaan niissä saattaa kestää hetken aikaa.

Lue myös:

    Uusimmat