Karua kohtelua lentokentällä: Lähes 15 litraa pumpattua äidinmaitoa roskiin

Turhautunut kahden lapsen äiti joutui heittämään lentokentällä pois lähes 15 litraa äidinmaitoa, kertoi BBC.

Ilman kahdeksan kuukauden ikäistä lastaan matkustanut yhdysvaltalainen Jessica Coakley Martinez kirjoitti Facebook-päivityksessään, että hän tunsi olonsa nöyryytetyksi Lontoon Heathrow'n lentokentällä.

– Te pakotitte minut heittämään pois ruoat, jotka olisivat riittäneet pojalleni lähes kahdeksi viikoksi, hän kirjoittaa.

Turvasääntöjen mukaan nestettä saa olla käsimatkatavaroissa korkeintaan sadan millilitran pakkauksissa. Poikkeus voidaan tehdä vauvaruoan tai -maidon kohdalla, mutta vain siinä tapauksessa, jos matkustaja lentää vauvan kanssa.

Nainen kirjoittaa, että vaikka hänen olisi pitänyt tarkistaa säännöt etukäteen, hänen mielestään on erittäin epäreilua työssäkäyviä äitejä kohtaan, että äidinmaitoa ei voida kuljettaa, mikäli vauva ei ole lennolla mukana.

"Vaikeinta, mitä olen koskaan tehnyt..."

– En nyt voi antaa pojalleni pelkästään äidinmaitoa, koska minulla ei ole tarpeeksi maitoa sille ajalle, kun olen töissä. Kovasta yrityksestä huolimatta.

– Vaikeinta, mitä olen koskaan tehnyt, on ollut varmistaa, että työni ja lapseni saavat kaiken, mitä tarvitsevat. Mutta te onnistuitte tekemään asiasta lähes mahdotonta yhden iltapäivän aikana.

– Turvallisuus on etusijalla, mutta sen ei pitäisi olla teidän ainoa tavoitteenne, eikä sen todellakaan pitäisi rangaista heitä, joita yritätte suojella.

Harmistunut äiti kirjoittaa, että edes jäädytettyä äidinmaitoa ei voinut ottaa lennolle mukaan.

– Olin valmis luopumaan nestemäisestä maidosta, mutta te halusitte myös jäädytetyn maidon, koska se voi sulaa ja muuttua nesteeksi.

Facebook-päivitys kokonaisuudessaan:

Jos päivitys ei näy, voit lukea sen täältä.

Video: Mihin äitiä tarvitaan? Suomalaislapset vastaavat.


Lähde: BBC

Lue myös:

    Uusimmat