Karu video kesällä järkyttäneestä Mäntyharjun kuolonkolarista – poliisia paennut rattijuoppo törmäsi vastaantulijan keulaan

Hurja video heinäkuulta – rattijuoppo aiheutti kolarillaan kolmen ihmisen kuoleman 1:04

Poliisin kojelautakamera tallensi Mäntyharjussa viime kesänä tapahtunutta kuolonkolaria edeltäneen takaa-ajon.

Videolla näet takaa-ajon ja sitä seuranneen kolarin karmeat seuraukset.

Onnettomuus sattui 19. heinäkuuta puoliltapäivin Mäntyharjussa Etelä-Savossa valtatiellä 381 Haapajärven kohdalla, kun poliisia paennut rattijuoppo törmäsi edellä kulkeneeseen autoon, ajautui vastaantulevien kaistalle ja törmäsi vastaantulevan auton keulaan.

Mies karisti poliisiauton kannoiltaan, vaikka poliisi ajoi enimmillään noin 140 kilometriä tunnissa. Alueen nopeusrajoitus oli 80 kilometriä tunnissa.

Nokkakolariin joutunut mies ja nainen kuolivat, kuten myös kolaroinut rattijuoppo. Miehen auto syttyi tuleen kolarin jälkeen ja tuhoutui täysin.

Poliisia paennut rattijuoppo oli ajokiellossa

Miehellä oli tilillään useita aiempia rattijuopumuksia. Hän oli tapahtuma-aikaan ajokiellossa, mistä huolimatta hän oli noussut auton rattiin. Ajohetkellä hänen veressään oli alkoholia 3,5 promillea.

Nokkakolaria edeltäneessä peräänajossa auton kyydissä oli nainen ja tämän 4-vuotias lapsenlapsi. Auto oli lentänyt useamman kerran ympäri päätyen ojaan, mutta matkustajien onneksi he välttyivät vakavilta vammoilta.


Lue myös:

    Uusimmat