Mainos

Karu kokemus teki intialaislääkäristä hyväntekijän – kätilöi tyttöjä ilmaiseksi

Intialainen lääkäri yrittää muuttaa kotimaansa negatiivisia asenteita tyttöjä kohtaan kätilöimällä tyttövauvat ilmaiseksi, kertoo The Sydeny Morning Herald.

Tohtori Ganesh Rakh alkoi seitsemän vuotta sitten alentaa omaehtoisesti tyttöjen synnytyksistä perimiään maksuja ja saattamaan tyttöjä maailmaan jopa ilmaiseksi Intiassa.

Surullinen välikohtaus havahdutti Rakhin siihen, miten negatiivisesti tyttöihin suhtaudutaan: synnytyssaliin saapunut aviomies suuttui vaimolleen, kun kuuli tämän synnyttäneen tytön.

– Hän läimäytti vaimoaan ja pyysi tämän vanhempia viemään hänet kotiin. Mies kertoi, että jättää naisen ja menee naimisiin jonkun sellaisen kanssa, joka voi synnyttää hänelle pojan, Rakh kertoo The Sydney Morning Heraldin mukaan.

Vaikka näin harvinaiset tapaukset ovat harvinaisia, sairaaloissa näkee päivittäin tilanteita, joissa aviomies ja sukulaiset pettyvät, kun kuulevat raskaana olleen synnyttäneen tytön.

”Naiset tekevät itsemurhia synnytettyään tytön”

Rakh on kätilöinyt jo 400 tyttöä ilmaiseksi. Tieto hänen toiminnastaan on levinnyt ja muut lääkärit ja lääketieteen opiskelijat ovat innostuneet ajatuksesta.

Jo 17 000 lääkäriä on The Sydney Morning Heraldin mukaan sanonut alentavansa synnytysmaksuja, jos kyseessä on tyttö.

–  Olen nähnyt 15 naisen tekevän itsemurhan toisen tyttönsä synnytettyään. Kun tohtori Rakh aloitti, koin velvollisuudekseni tehdä samoin kuin Rakh, sanoo yksi inspiroituneista lääkäreistä Satish Andhale Patil The Sydney Morning Heraldin mukaan.

Poikien suosiminen on johtanut Intiassa myös abortteihin ja tyttölasten laiminlyönteihin. Sikiön sukupuolen kertominen on Intiassa laitonta, mutta lääkärit tekevät sitä silti.

Rakh jatkaa, kunnes asenteet muuttuvat

Rakh tarjoaa ilmaisen lääkärinpalvelun lisäksi myös kakun ja ruusuja tytön synnyttäneille äideille, jotta nämä tulisivat huomioiduiksi ja jotta poikaa toivovat sukulaiset häpeäisivät huonoa käytöstään.

Rakh sanoo aikovansa jatkaa käytäntöä niin kauan, kunnes yhteiskunnan asenteet muuttuvat. Pikku hiljaa ne muuttuvatkin.

– Tyttöön reagoidaan on vähemmän negatiivisesti nykyään. Odotan innolla sitä päivää, kun voin lakata tilailemasta näin monia kakkuja.

Synnytyksen hinta Intiassa vastaa noin 200–500 euroa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.