Kartturi joutui turvautumaan käsimerkkeihin – Kalle Rovanperä helpottunut päivän jälkeen: "Pelkkää kamppailua"

Toyotan Kalle Rovanperä selvitti perjantain ajopäivän Kenian MM-rallissa ilman suurempia murheita.

Suomalaiskuski johtaa äärimmäisen rankkaa kisaa reilun 20 sekunnin turvin ennen tallikaveri Elfyn Evansia. Myös Hyundain Ott Tänak ja Toyotan Takamoto Katsuta vaanivat puolen minuutin marginaalin päässä.

– Olin varma, että tien putsaamisella olisi pitänyt olla enemmän vaikutusta, mutta silti pari lenkin ensimmäistä pätkää tulivat molemmilla ajokerroilla hyvin. Luulin myös, että putsaamisella olisi ollut vaikutusta myös toisella lenkillä, mutta hyvin ne tulivat silti. Pienien autojen jälkeen urat olivat toki aika hankalia, mutta silti ajo sujui hyvin, Rovanperä summasi MTV Urheilulle.

Kedongin yli 30-kilometrinen päivän päätöspätkä syvissä urissa ja lentohiekassa oli melkoista taaperrusta monelle kuskille. Päivän päätteeksi huoltoalueelle saapui varsin pölyisiä miehiä.

– Varmasti kaikki olivat sitä mieltä, että oli helpotus päästä päivä maaliin. Oli juuri niin hankalaa kuin osasimme odottaa. Varsinkin viimeinen pätkä oli pelkkää kamppailua, Rovanperä sanoi.

–  Päivä oli tosi hyvä meidän osaltamme. Mielestäni teimme aika hyvää työtä. Aamulla tuntui, että häviän, mutta niin ei käynytkään. Yritin puskea, kun oli hyvä tunne. Siellä oli kuitenkin jotain hyviä sektoreita, mutta siten pahoissa kohdissa piti vain selvitä läpi.

Rovanperän kartanlukija Jonne Halttunen joutui käyttämään välillä myös käsimerkkejä, jotta oikea suunta selvisi tiellä vankassa hiekkapölyssä.

– Todella pölyistä ja haastavaa oli, mutta maalissa ollaan, niin olemme tyytyväisiä. Oli tosi rajuja osuuksia. Siellä oli niin huono näkyvyys välillä, että oli pakko nuottien lisäksi sanoa suuntia Kallelle. Välillä hän näki tien paremmin ja välillä minä. Pitää olla tosi onnellinen, että olemme täällä, Halttunen huokaisi Naivashan huoltoparkissa. 

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat