Kärsitkö tunkkaisesta sisäilmasta? Kokeile tätä!

Kutittaako kurkkua, tuntuuko sisäilma tunkkaiselta? Nyt on hyvä aika puhdistaa koti kesän pölyistä ennen ilmojen viilenemistä.

Raikas syysilma virkistää niin ulkona kuin sisälläkin. Nyt kannattaakin käyttää hetki niiden harvemmin siivouksen kohteeksi joutuvien alueiden hoitoon.

Hyllyjen ja pöytien pinnoilta pöly tulee helposti pyyhittyä, mutta oletko muistanut pyyhkiä pölyt myös seuraavista paikoista?

1. Lamppujen varjostimet: varjostimet keräävät itseensä yllättävän paljon pölyä. Käytä apuna teippiharjaa, pölyhuiskaa tai tavallista maalipensseliä.

2. Kirjat: pyyhi kirjat pölyistä vähintään kerran vuodessa. Kirjat ilmeisesti ovat mielestäsi säästämisen arvoisia, kun olet ne hyllyyn asti laittanut? Kirjojen päälle kerääntyvä pöly haurastuttaa sivuja, jos ne seisovat vuositolkulla. Ota kirja pois hyllystä, pyyhi kirjan selkä ja päällinen ja selaile sivuja. Jos ulkona on raikas, kuiva ilma, voit viedä kirjat tuulettumaan hyllyn puhdistuksen ajaksi.

3. Verhot: jos et haluat irrottaa verhoja kiskosta, imuroi ne. Käytä imurin kovaa tekstiilisuutinta ja imuroi pienellä teholla, ettei imuri vedä verhoja sisäänsä. Kaikki verhot, esimerkiksi ohuesta kankaasta valmistetut, eivät kestä imurointia. Tällöin voit harjata ne vaate- tai teippiharjalla. Kunnon tuuletus silloin tällöin tekee verhoille myös hyvää.

4. Cd-levyt, dvd:t, blue-rayt ja vinyylit: poista hyllystä ja pyyhi. Yllätyt kuinka paljon pölyä arkistojen aarteet ehtivät kerätä.

5. Tulo- ja poistoilmaventtiilit: irrota kupu, ja pyyhi lika ja pöly pois.

6. Sohvat, -tyynyt ja muut huonekalutekstiilit: tamppaa vaikka sisätiloissa kevyesti kädellä, jos niitä ei saa irti tai ulos vietyä. Imuroi laskeutunut pöly pois kankaan pinnalta hetken päästä.

Tuuleta koti vielä lopuksi ja nauti raikkaasta sisäilmasta.

Lue myös:

    Uusimmat