Kärsitkö niskakivuista? Vältä tätä nukkumisasentoa!

Harvardin lääketieteellisen julkaisun mukaan niskakivuista kärsivän tulisi välttää vatsallaan nukkumista. Myös uniongelmat, kuten yöllinen heräily, aiheuttavat niska-hartiaseudun kipuja. 

Niska-hartiaseudun kivut ovat yksi yleisimpiä terveysongelmia tällä hetkellä ja tiedämmekin niiden ehkäisystä ja hoidosta paljon – muista taukojumpat, vahvista selän lihaksia, äläkä unohda kehonhuoltoa.

Näiden lisäksi tulisi kuitenkin huomioida myös kehon palautumisen oleellisin osa – riittävä ja laadukas uni. 

Harvardin lääketieteellisen julkaisun mukaan niska-hartiaseudun ongelmista kärsivien tulisi välttää vatsallaan nukkumista, sillä silloin pää on pakotettu toiselle puolen ja ranka on taipunut epäedulliseen asentoon.

Kivuista kärsivän kannattaisi nukkua selällään. Kyljellään nukkuvan kannattaa lisätä vielä tyyny polvien väliin, jolloin selkäranka lepää hyvässä asennossa. 

Myös uniongelmat aiheuttavat niska-hartiaseudun kipuja

Vuonna 2008 tehdyn tutkimuksen mukaan myös erilaiset uniongelmat, kuten yöllinen heräily ja nukahtamisvaikeudet, aiheuttavat jännitystä kehoon. Yöllä keho palautuu päivästä ja lihasten rentoutuminen on tärkeä osa tätä prosessia. Uniongelmat häiritsevät palautumista, mikä aiheuttaa jännitystä kehossa. 

Myös kipu itsessään aiheuttaa uniongelmia, joten ikävä kierre on nopeasti valmis. 

Lue myös:

    Uusimmat