Mainos

Kärsimysnäytelmiä ja ohareita – nämä vanhojen tanssit eivät menneet putkeen

On jälleen vanhojen tanssien aika! Kysyimme lukijoiltamme, millaisia hauskoja muistoja tansseista jäi. Lue tarinat!

Vanhojen tanssit herättää muistoja lähinnä yhdellä sanalla, kärsimysnäytelmä!
– Ossi

Pakkotanssia akkaporukassa ja pakkotanssi urheilutalolla. Pelkkiä kommelluksia oli, eikä askeleet tahtoneet mennä mitenkään. Yksi pakkotanssi tyttöparin kanssa, ja muut tanssit onneksi sain jättää väliin, ja pukukin oli vanha kansallispuku. Joten ei mitään hauskaa niissä! Tanssien jälkeen ruokailu ammattikoulun liikuntasalissa, ja tietysti ruoka siellä meni henkitorveen ja jouduin yskimään.
– Pauliina

Herättyäni aamulla kukonlaulun aikaan, käytyäni meikissä ja tukkataikurilla saavuin koululle vain huomatakseni parini tehneen oharit. Kyllä korpesi!
Herra oli pelannut koko yön videopelejä ja saapui paikalle vasta useita tunteja myöhemmin, vain kohdatakseen koulun aulassa oikean avokämmeneni. Tilanteesta täysin absurdin teki kuitenkin yksi koulumme tiukimmista miesopettajista, joka tilannetta todistettuaan tuli kättelemään ja onnittelemaan minua "oikeasta teosta"!
– Tiia

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Puku, kampaus ja kaikki olivat kauniita. Parit muodostettiin pituusjärjestyksen perusteella. En tuntenut pariani kovin hyvin, mutta ei minulla ollut mitään häntä vastaankaan. Pieniä kommelluksia kyllä sattui. Meinasin itse liukastua johonkin, mutta onnistuin pysymään pystyssä. Pariltani taisi ratketa housut hänen kyykistyessään. Ainakin siihen viittaava ääni kuului.
– Elina

Pukuni oli teetetty ompelijalla ja sen olkaimet tulivat käsivarsille. No, olin ilmeisesti laihtunut/menettänyt nestettä, sillä koko tanssien ajan pukuni valui alaspäin ja oli pudota. Jouduin koko ajan pitämään käsivarsia jännittyneinä ja koholla.
– Tuuli

Aikanani 1959 koulullamme ei ollut "vanhojentansseja". Vanhoihin pukuihin pukeutuneina marssimme ravintolaan syömään. Se siitä.
– Tuija

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Viimeisen vuoden Ylioppilastanssit tulee sanasta "vanhojentanssit" mieleen. Peruskoulussa piti harjoitella 9-luokan tanssia niin eihän siitä tullut mitään vaan poljettiin vuorotellen vahingossa toisten varpaille luokkaa alemman poikaparin kanssa! No, naurua riitti ja sitten päätettiin, että ei enää, vaan mentiin istumaan vierekkäin jumppasalin lattialle ja "pyöriteltiin sormia", ei kahvin toivossa vaan muuten vaan! Huvittaa vieläkin, kun muistelee tätä.
– Tanja

Tanssit olivat aikaan, jolloin puvut oli vielä oikeasti vanhoja, ei vielä tämänpäivän kaltaista pukuloistoa. Tosin sieviä ne olivat silloinkin, mutta kuitenkin vaatimattomampia kuin nykyisin. Tyttäreni tanssi omat vanhojentanssinsa pari vuotta sitten ja oli kyllä ihana seurata niitä ja muistella omaa päivää.
– Mira

Lisää pukuloistoa: videolla tanssitaan wanhat vuoden 2015 tyyliin


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja