Kärppien ryöstön yllätyshahmo viime tingassa kärkimiesten rinnalle – "Verryttelyn jälkeen tieto"

Kärppien Sami Anttila oli ainut pelaaja, joka teki kaksi tehopistettä, kun oululaiset hakivat toisen finaalivoiton Tapparasta Tampereelta.

Kärpät on monien yllätykseksi SM-liigan finaalisarjassa 2-0-johdossa. Anttila oli ilmoitetussa kokoonpanossa 13. hyökkääjä, mutta juuri ennen peliä hänet siirrettiin kultakypärä Julius Junttilan ja Saku Mäenalasen rinnalle.

Ylälaidan videolla Tulosruudun raportti sekä C More asiantuntija Tero Lehterän analyysi toisesta finaalista.

– Jääverryttelyn jälkeen tuli tieto, että hyppään siihen kakkosketjuun. Koutsi vain sanoi, että nyt on paikka siinä näyttää ja mahdollisuus tehdä niitä pisteitä, Anttila totesi pelin jälkeen tyytyväisenä.

Anttila teki viime kaudella runkosarjassa seitsemän pinnaa, tällä kaudella viisi. Eilisen 0+2-tehojen myötä pudotuspelien saldo on yhdeksässä pelissä 1+3. Hän antoi ensin syötön Mäenalasen 1-0-osumaan ja oli käynnistämässä puolustajien Miika Koiviston ja Shaun Heshkan luomaa näyttävää 4-2-maalia.

– Ollaan kauden mittaan puhuttu, että potentiaalia on ja tänään onnistui, Anttila totesi.

– Turha sitä on valehdella, hienolta tuntuu. Se kertoo, että joukkueesta löytyy laajuutta ja pystyy kolmos- ja neloskentän jätkät auttamaan kärkiketjuja, hän myhäili.

Tappara oli väkevä etenkin avauserän lopussa, mutta Kärpät tuli toisessa rinnalle ja ohi. Päätöserässä Heshkan viimeistelemä osuma sinetöi vierasryöstön.

– Emme heikollakaan hetkellä unohda sitä omaa identiteettiä, vaan löydämme vahvuutemme, sen nopeuden kentällä. Sitä painotimme, että meiltä se (vauhti) löytyy, otetaan se käyttöön ja otimme, Anttila summasi.

– Sitä pyritään tekemään, mitä koko kausi on painotettu, eikä unohdeta vaikka vastustaja vaatii tiettyjä asioita, ei unohdeta omaa identiteettiä.

Kolmas finaali pelataan Oulussa lauantaina. Tapparalla alkaa olla jo voiton pakkoa.

Lue myös:

    Uusimmat