Kärppien puolivälierävastus selvillä – tällainen on oululaisjoukkueen tie CHL-finaaliin

Kärpät selvitti tiensä CHL:n puolivälieriin kukistamalla Zürich Lionsin yhteismaalein 7-6. Puolivälierissä Kärpät saa vastaansa itävaltalaisen Red Bull Salzburgin.

Salzburg kohtasi omassa neljännesvälierässään ranskalaisyllättäjä Rouenin, jonka se kukisti lopulta yhteismaalein 8-4. Salzburg on osoittanut kovuutensa, sillä se nappasi omassa lohkossaan komeasti lohkovoiton ennen Berniä. ja viime vuoden finalistia Växjötä.

Mikäli Kärpät etenee puolivälieristä jatkoon, saa se välierissä vastaansa joko ensimmäisenä saksalaisjoukkueena puolivälieriin CHL:ssä edenneen Red Bull Münchenin tai Malmö Redhawksin.

Kumpikin joukkue pelasi B-lohkossa yhdessä TPS:n kanssa. Malmö oli TPS:lle liian kova pala, sillä ruotsalaisseura vei voiton joukkueiden molemmista kohtaamisista. Red Bull München puolestaan oli kotikentällään TPS:ää vahvempi, mutta Turun vieraskaukalossa rahkeet eivät riittäneet voittoon.

Mahdollinen finaalivastus kovasta ryhmästä

Toisella puolella kaaviota riittää myös kovia joukkueita. Jos Kärpät raivaa tiensä aina finaaliin asti, löytyy vastustaja kivikovasta nelikosta Brno, Frölunda, Skellefteå ja Viktoria Plzen.

Ruotsalaiset Frölunda ja Skellefteå joutuivat omissa neljännesvälierissään tiukoille. Frölunda kukisti Luganon yhteismaalein 6-5, kun Skellefteå puolestaan taisteli jatkoon Storhamaria vastaan maalein 7-6. Kumpikin joukkue voitti myös oman alkulohkonsa.

Yksi kaavion kovimmista suosikeista on Viktoria Plzen. Tshekkiläisseura ei ole hävinnyt tämän kauden CHL:ssä vielä otteluakaan. Kai Suikkasen luotsaama Bolzano jäi Plzenin jyräämäksi yhteismaalein 12-3.

Brno kellisti Tapparan neljännesvälierissä yhteismaalein 10-6, joten tshekkiläisjoukkuekin on myös vahvassa iskussa.

Lue myös:

    Uusimmat