Vaikuttaako muualle solmittu sopimus pelaajan peliaikaan? – Leijonat-luotsi Jukka Jalonen: "Ei ole ihan helppoa"

Mestareiden pöytä 9:49

C Moren asiantuntijat pohtivat Mestareiden pöydässä pelaajien ja valmentajien aikaisin solmimia sopimuksia. Leijonien päävalmentajan Jukka Jalosen mukaan muualle siirtyvän pelaajan peluutus voi olla paikoin haastavaa.

Jääkiekossa nähtävässä nykytrendissä niin pelaajat kuin valmentajatkin solmivat sopimuksia ensi kaudelle jo hyvissä ajoin ennen käynnissä olevan kauden päättymistä. Kuinka muualle tehty sopimus vaikuttaa pelaajan peliaikaan? C Moren asiantuntijat Petteri Nokelainen ja Jukka Jalonen näkevät tilanteessa ongelman.

– Miten seura kohtelee siinä vaiheessa, kun onkin tehty sopimus jo muualle. Jos onkin oma juniori, joka saattaisi täyttää sen paikan. Kyllä se kelkka aika nopeasti kääntyy. Se on ongelma, Nokelainen lataa.

– Totta kai huippupelaaja pelaa. Kun mennään marginaaliin, niin sitten voi tulla ongelmia. Otetaan sellainen, joka jatkaa meillä. Mieluummin se pelaa kuin se, joka ei ole paljoakaan parempi, eikä jatka, Jalonen spekuloi.

Monesti aikaisin muualle ensi kaudeksi sopimuksen tehneen pelaajan motivaatio pelata senhetkisessä joukkueessa kyseenalaistetaan. Tilanne ei ole valmentajallekaan helppo, mutta sekä pelaajan että valmentajan tulisi toimia ammattimaisesti kauden loppuun saakka.

– Jos valmennan joukkuetta ja käy ilmi, että joku pelaaja meidän joukkueesta ei jatkakaan meillä, vaikka haluaisimme. Lähtee muualle. Ei varmaan ole ihan helppoa, mutta siinä pitäisi kuitenkin ymmärtää, että näin se nyt vaan tänä päivänä menee. Pelaajan pitäisi myös käsitellä se ihan samalla tavalla, oli diiliä tai ei. Näin sen pitäisi mennä, Jalonen summaa. 

Lue myös:

    Uusimmat