Kärppien NHL-lupaus virittelee mieletöntä putkea – tämäkö on se kuuluisa tiilimuuri?

Jääkiekkoliigan kakkonen Kärpät vetää kotimaan kaukaloissa mahtilokakuuta. Vasta kahdeksannen liigaottelunsa pelannut maalivahti, NHL-lupaus Justus Annunen, 19, torjui jo kolmannen peräkkäisen nollapelinsä oululaisten voittaessa Jukurit vieraissa maalein 4–0.

Kun myös slovakkivahti Patrik Rybar, 25, on osallistunut nollaputkeen, on oululaisten maali pysynyt koskemattomana yhteen menoon 254 minuuttia ja 21 sekuntia.

–  Tiistaina harmitti, vaikka saimme Jypiä vastaan pisteen. Nyt on hyvä fiilis. Pelissä oli paljon hyvää. Meilläkin oli paikkoja kääntää peli voitoksemme, kommentoi Jukurien valmentaja Pekka Kangasalusta.

Kärpät on pelannut kymmenessä liigaottelussaan alivoimalla liki 70 minuuttia (68.36). Vastustajat eivät ole pystyneet tekemään ensimmäistäkään ylivoimamaalia.

Ennätysputkeen voisi lisätä vaikkapa junioripakki Topi Niemelän, 17, jolla on koossa 1+1 tehopistettä ja lähes 112 peliminuuttia liigakiekkoa ilman ensimmäistäkään miinusmaalia.

–  On se ollut itsellekin positiivinen yllätys, ettei omissa ole kolissut. Lasse (Kukkonen) ja kaverit ovat paikkailleet, jos on tullut virheitä, naurahti puolustaja Niemelä, jonka isä Tapio Niemelä teki 1990-luvun alussa Kärpille kaksi maalia divaripeleissä.