Lassi Lehtinen, 21, virittelee huimaa temppua SM-liigassa – kautta aikojen kakkossijasta nöyrä kommentti

Maalikooste: Lukko - JYP 2:21
Maalikooste: Lukko - JYP

Kuluvan liigakauden sensaatiomaalivahti, Rauman Lukon Lassi Lehtinen nousi jo kaikkien aikojen kakkoseksi nollaputken pituudessa, kun Liigan kärkijoukkue kohtasi keskiviikkona kotijäällään JYPin Jyväskylästä.

21-vuotias Lehtinen lähti otteluun listan kahdeksannelta sijalta, ja pelikellon näyttäessä aikaa 44.17 hän ohitti jo kakkosena olleen TPS-vahti Kimmo Lecklinin. Lehtisen edelle jäi vain Kärppien Jussi Annunen, joka pelasi syksyllä 2019 Kärpissä 302 minuuttia putkeen ilman takaiskua.

Lehtisen nollaputken pituus on nyt 275 minuuttia ja 11 sekuntia. Kuudesta viimeisestä ottelustaan Lukon oma kasvatti, takavuosien liigavahti Sami Lehtisen poika, on pelannut viisi ilman takaiskua. Viimeksi Lehtisen selän taakse teki maalin HPK:n Valtteri Puustinen 30.12. ja viimeisimmän tappionsa hän koki KalPalle 24.11.

– Kunnia kuuluu koko joukkueelle. Yksilöt nousevat esiin, kun joukkueella kulkee. Pahat paikat ovat jääneet vähiin, vaatimaton Lehtinen vähättelee.

Lukko nujersi Liigan häntäpäähän juuttuneen JYPin puhtaasti maalein 4–0. Viimeistelyssä raumalaisista onnistuivat Daniel Audette, Mikko Petman, Robin Press ja Anrei Hakulinen, joka sijoitti kiekon JYP-vahti Mikko Ruusun tyhjäksi jättämään maaliin vain viisi sekuntia ennen päätösvihellystä.

Jotain JYPin henkisestä sekaannuksesta kertoo se, että vierasjoukkue ei vetänyt Ruusua pois saadessaan pelata kolmannessa erässä 49 sekuntia viidellä kolmea vastaan.