Kärppien hurja voittoputki jatkui, tshekkipakki iski hattutempun – Tappara murskasi TPS:n Tampereella

Oulun Kärpät jatkoi vakuuttavaa virettään ja voitti 3-1-lukemin Jyväskylän JYPin tiistai-iltana Oulussa.

Kärpille voitto oli jo 11. perättäinen SM-liigassa. Oululaisten voiton hahmona toimi tshekkipuolustaja Jakub Krejcik, joka teki ottelussa kolme maalia. Hattutemppu oli Krejcikin kauden toinen.

Kärpät meni 1-0-johtoon avauserässä, kun Krejcikin tulinen laukaus painui JYPin verkkoon.

JYP nousi toisessa erässä 1-1-tasatilanteeseen, kun Samuli Ratinen yllätti laukauksellaan Kärppien maalilla torjuneen Patrik Rybarin.

Ottelun 2-1-voittomaali syntyi päätöserässä, kun Kärppien ensimmäisen maalin viimeistellyt Krejcik onnistui toistamiseen maalinteossa.

Krejcik laukoi vielä loppulukemiksi 3-1 tyhjään maaliin. JYPin hyökkääjän Julius Nättisen 11 otteluun venähtänyt pisteputki katkesi.

TPS hävisi, KalPa voitti

TPS:n ahdinko sen kuin vain jatkui, kun Tappara murskasi turkulaiset 5-1-lukemin Tampereella.

Tappio oli TPS:lle toinen perättäinen. Tapparan sankareina toimivat puolustajat, sillä viidestä osumasta kolme teki puolustajat.

Maalinteon aloitti Tapparan ruotsalaispuolustaja Alexander Ytterell ensimmäisessä erässä, mutta TPS nousi nopeasti Lauri Korpikosken osumalla 1-1-tasatilanteeseen.

Tapparan puolustaja Teemu Suhonen vei erän lopulla joukkueensa 2-1-johtoon ja Jarkko Malinen laukoi toisessa erässä Tapparan jo 3-1-johtoon.

Päätöserässä Niko Ojamäki ja puolustaja Ben Blood onnistuivat vielä Tapparalle maalinteossa.

KalPa otti toisen voiton peräkkäin, kun se voitti tällä kertaa Hämeenlinnan Pallokerhon 2-1-lukemin.

KalPan sankarina toimi Juuso Könönen, joka laukoi päätöserässä 2-1-voittomaalin.

HPK:n ainoa maali meni Niclas Luceniuksen nimiin. KalPan ensimmäisen osuman ottelussa laukoi Janne Keränen alivoimalla.

Voitollaan KalPa nousi sarjassa sijalle 10.