Kärppävahdin dramaattinen loukkaantuminen synkensi oululaisten paluuottelun – Pelicansille vihdoin voitto

Raju tilanne – Kärpät-vahti Galimov loukkaantui 4:30

Koronan kurittama Kärpät palasi liiga-arkeen reilun kahden ja puolen viikon tauolta Kouvolassa. Kotijoukkue KooKoo vei sarjapisteet maalein 5–2. Yhdeksäntenä olevan Pelicansin kanssa tasapisteisiin kivunneesta KooKoosta Eero Teräväinen syötti kolme maalia.

Koronatartuntojen takia varamiehinen Kärpät on saanut viikonlopun vieraspeleihinsä vahvistukseksi seitsemän lainapelaajaa Liigan KalPasta sekä Mestiksen Ketterästä, JoKPista ja IPK:sta. Kärpät kohtaa huomenna Lappeenrannassa SaiPan.

Lisämurhetta Kärpille Kouvolassa aiheutti sen venäläisen ykkösvahdin Stanislav Galimovin loukkaantuminen ottelun puolivälissä. Törmäystilanteen jälkeen sai ryntäyksestä 5+20 minuutin rangaistuksen KooKoon hyökkääjä Teemu Engberg.

Kierroksen neljäs ottelu Tappara–TPS päättyy myöhemmin.

Pelicansille vihdoin voitto

Pelicans on voittanut jääkiekkoliigassa kotikaukalossaan pitkästä aikaa, kun se kukisti Sportin jatkoajalla 3–2. Voitto oli Pelicansille vasta tämän vuoden toinen kahdeksassa ottelussa.

Voittomaalin laukoi jatkoajalla Pelicansin Iikka Kangasniemi. Hän osui kerran myös varsinaisella peliajalla.

Pelicans oli hävinnyt Liigassa neljä edellistä kotiotteluaan peräkkäin.

Toisen ottelun peräkkäisenä iltana pelannut JYP hävisi HPK:lle kotijäällään 1–5. Sarjataulukossa kolmanneksi viimeisenä oleva JYP oli ennen HPK-peliä neljän peräkkäisen ottelun pisteputkessa.

JYP sortui Jyväskylässä toisen erän jäähyihinsä. Kotijoukkue sai kakkoserässä peräti seitsemän kahden minuutin rangaistusta. HPK teki toisessa erässä kaksi ylivoimamaalia.

HPK:n tehohyökkääjinä häärivät Jere Jokinen, Michael Joly ja Arttu Pelli. Heistä jokainen saldosi 1+1 pistettä.

HPK on voittanut JYPin kaikissa kolmessa kauden liigakohtaamisessa. Viisi vierasottelua peräkkäin pelannut JYP oli kiekkoillut edellisen kerran kotihallissaan 19. tammikuuta, juuri HPK:ta vastaan.