Kärpissä kypsyy Oulun oma Erik Karlsson, 19-vuotias lahjakkuus on noussut ryminällä SM-liigan tähdeksi – "Hän on niin poikkeuksellisen hyvä"

Kärppien huippulupaus Topi Niemelä nousi SM-liigan tähdeksi: ”Löytyy hyvä luonne” 8:33
Topi Niemelä on noussut SM-liigatähdeksi.

Oulun Kärppien 19-vuotias puolustaja Topi Niemelä on murtautunut tällä kaudella SM-liigan kärkipuolustajien joukkoon. NHL-tähti Erik Karlssonia ihailevasta Niemelästä on kypsymässä todellinen tähtipuolustaja.

Nuoresta iästään huolimatta Niemelällä on vyöllään jo lähes 100 ottelua SM-liigassa. Tällä kaudella liukasliikkeinen puolustaja on murtautunut lopullisesti Kärppien avainpelaajaksi ja SM-liigan tähdeksi.

Oikea käsi alhaalla pelaava puolustaja on ammentanut uransa aikana oppia SM-liigassakin piipahtaneelta NHL-tähti Erik Karlssonilta. Jokereissa työsulkukaudella 2012-13 ihastuttanut ruotsalainen on jättänyt jälkensä Niemelään.

– Hän on minun idoli ja esikuva. Pelaaja, jota olen tykännyt seurata koko urani ja ikäni. Hänestä olen saanut inspiraatiota omaan pelaamiseen ja siihen, mitä tykkään, miltä pakin pelaaminen näyttää, Niemelä kertoo.

Kieltämättä yhtäläisyyksiä löytyy. Niemelä on sulava luistelija, joka tekee kiekollisena viisaita ja peliä edistäviä ratkaisuja. Kärpät-nutussa Niemelän kanssa pelannut C Moren asiantuntija Lasse Kukkonen ylistää nuorta lahjakkuutta vuolaasti.

– Peli on helppoa (hänelle). Hän löytää koko ajan oikeat ratkaisut. Koko ajan tietää, mitä hän tekee. Havainnointikyky tuosta pelikentästä on ihan poikkeuksellinen. Sen takia syöttöprosentti on niin hyvä. Hän on niin poikkeuksellisen hyvä, Kukkonen hehkuttaa.

Mitä Topi Niemelä itse ajattelee omasta urastaan ja mikä tekee hänestä niin hyvän jääkiekkoilijan? Katso nuorukaisen ja asiantuntijoiden luonnehdinnat pääkuvan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat