Kärpissä koronatapaus, joukkue hyvin todennäköisesti 10 päivän karanteeniin – näin tapahtumat etenivät kulisseissa

Jääkiekon SM-liigassa Oulun Kärppien ja Rauman Lukon tämän illan ottelu jouduttiin siirtämään eteenpäin, kun yksi Kärppien joukkueen jäsen antoi pikatestissä positiivisen koronatestituloksen. Tämä käynnisti kiireisen puolituntisen.

Kärppien oli määrä pelata tänään kotiottelu Lukkoa vastaan.

Oululaisseuran toimitusjohtajan Tommi Virkkusen mukaan tapahtumat lähtivät liikkeelle aamupäivällä.

– Yhdellä henkilöllä oli pieniä tuntemuksia. Sitten otettiin pikatesti ja PCR-testi samaan aikaan. Pikatestin myötä saatiin ennuste.

– Puoli viisi tuli tulokset ja joukkue oli jo saapunut hallille. Sitten kävimme palaverin kilpailujohtajan ja tartuntalääkärin kanssa. Informoimme asiasta Lukolle. Viranomaiset päättivät siirtää ottelun, vaikka tulos ei ollutkaan vielä se lopullinen.

– Puolessa tunnissa olimme saaneet tiedon julki. Lukon lisäksi informoimme HIFK:ta, joka liittyy osakseen tähän (keskinäinen ottelu lauantaina). Ja asiaa vietiin eteenpäin kaikille lipunostaneille, Virkkunen kertasi taustoja MTV Urheilulle.

Kärppien joukkue on karanteenissa ainakin huomiseen asti, jolloin tarkemman PCR-testin tulos varmistuu.

– Oletettavasti se on positiivinen, koska harvemmin pikatestin tulos on näyttänyt jotain muuta, Virkkunen myöntää.

Tämä taas tietäisi sitä, että Kärppien joukkue asetettaisiin kymmenen päivän karanteeniin. Se, että mistä päivästä karanteeni lähtee liikkeelle, on vielä arvoitus.

– Kyse on siitä, että milloin altistuminen on todettu. Hyvin todennäköisesti karanteeni kestää sinne ensi viikon perjantaihin tai lauantaihin saakka, Virkkunen avaa.

Kärpät on kärsinyt syksyllä koronahaasteista. Aiemmin seurassa todettiin kolme positiivista tapausta. Näiden myötä oululaisseura on jo ollut karanteenijaksolla.

– Olemme noudattaneet tiukasti sääntöjä ja rajoituksia on tarkennettu entisestään. Tässä on kuitenkin se inhimillinen puoli, että perheissä asuu lapsia, tyttöystäviä sun muita. Ei sitä välttämättä edes tarkasti tiedä, että mistä se tulee.

– Tämmöistä tämä on. Ei auta muuta kuin mennä eteenpäin ja etsiä uusia pelipäiviä, seuran toimitusjohtaja Virkkunen summaa.

Lue myös:

    Uusimmat