Mainos

Karoliina-keskustelu löi Ulvilan Murha.infossa

Karoliina Kestin katoaminen on noussut vain muutamassa viikossa kaikkien aikojen suosituimmaksi keskustelunaiheeksi rikosaiheita käsittelevän Murha.info-sivustolla. Yli neljä vuotta toimineen foorumin ylläpidosta kerrotaan, että Karoliina-ketjua on luettu jopa 400 000 kertaa.

Varsinainen kävijäennätys tehtiin maanantaiaamupäivänä, jolloin käyttäjiä oli sivustolla samanaikaisesti yli 1700 kappaletta. Poliisi kertoi samana päivänä jäljittävänsä bemaria ja tutkivansa Karoliinan katoamista tappona.

–Kuitenkin jo viimeisen viikon aikana sivustolla on ollut samanaikaisesti paikalla noin 1000 kävijää. Tätä on jatkunut koko päivän ajan, kertoo anonyymisti esiintyvä RAID Murha.infon ylläpidosta.

Murha.infon sivut ovat kaatuilleet viime aikoina suuren kävijämäärän vuoksi.

–Kaikella on rajansa, vaikka meillä on käytössä kokonainen serveri. Aikaisemmin käyttäjiä oli kerralla paikalla muutamia satoja. Nyt palvelulle on varattu resursseja siten, että reilu 1000 ihmistä pystyy käyttämään palvelua yhtä aikaa, ylläpidosta kerrotaan.

Rikosfoorumilla voi keskustella anonyymisti, mutta kirjoittajalta vaaditaan rekisteröitymistä. Rekisteröityneitä käyttäjiä sivustolla on noin 10 000.

–Suurin käyttäjäkuntamme ovat kuitenkin meitä lukevat henkilöt, ylläpito kertoo.

Tuomioistuin puuttuu kirjoitteluun ahkerasti

Keskustelupalstaa moderoidaan jatkuvasti, ja foorumin oma tuomioistuin voi evätä asiattomuuksia julkaisseelta kirjoitusoikeuden määräajaksi. Ylläpidon mukaan ensisijaista on kuitenkin sanavapaus, ei mielipidepoliisina toimiminen.

–Viime viikkoina tuomioistuin on jakanut banneja (kirjoitusoikeuden menetys) hyvin runsaskätisesti. Esimerkiksi viikon sisällä niitä on jaettu 40 kappaletta. Palstaa pyöritetään harrastepohjalta, joten on mahdollista, että kaikkeen emme pysty heti puuttumaan, RAID ylläpidosta kuvaa.

Karoliinan katoamisesta keskustellaan Murha.infossa tällä hetkellä yleisellä keskustelupalstalla kadonneet otsikon alla, mutta ylläpito pitää mahdollisena, että Karoliina-keskustelulle avataan oma osastonsa.

Näin tehtiin Ulvilan henkirikoksen yhteydessä. Ulvila-aiheinen osasto löytyy Murha.infon etusivulta, ja sillä on useita omia keskusteluketjuja. Ennen Karoliina-keskusteluja Ulvila olikin suosituin keskustelun aihe foorumilla.

15-vuotiaasta Karoliina Kestin kohtaloa on spekuloitu Murha.infossa yli 550 sivun verran.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.