Karmiva traileri julki – tältä näyttää Stellan Skarsgårdin tähdittämä Chernobyl-sarja: "Voin pahoin"

HBO:n uusi Chernobyl-sarja sai ensi-iltansa toukokuussa.

Toukokuun alussa HBO-suoratoistopalvelussa sai ensi-iltansa vuonna 1986 tapahtuneesta ydinvoimalaonnettomuudesta kertova Chernobyl-sarja.

Tuolloisessa Neuvostoliitossa, nykyisen Ukrainan alueella tapahtunut Tshernobylin ydinvoimalan ydinvoimalan nelosreaktori räjähti aamuyöllä, ja vapautti radioaktiivisia kaasuja ja muita hiukkasia ulkoilmaan.

Tshernobyl on historian vakavin ydinvoimalaonnettomuus. Venäjän tiedeakatemia on arvioinut, että onnettomuuden seurauksena olisi kuollut yli 200 000 ihmistä, mutta maailman terveysjärjestö WHO on varoittanut vetämästä liian selviä syy-yhteyksiä pelkästään onnettomuuden aiheuttamiin kuolemiin.  

Toukokuussa 2019 HBO julkaisi onnettomuudesta kertovan sarjan, jota tähdittävät muun muassa näyttelijät Stellan SkarsgårdEmily Watson sekä Jared Harris

Sarjassa on viisi osaa ja se keskittyy onnettomuuden hetkiin sekä sen välittömiin jälkiseurauksiin. Sarjasta julkaistussa trailerissa näkyy, kuinka pelokkaat ihmiset yrittävät paeta vakavia saasteita sekä taistella niiden aiheuttamia oireita vastaan. 

Chernobylin ensimmäinen jakso on aiheuttanut jo paljon kohinaa sosiaalisessa mediassa. Useat sekä suomalaiset että ulkomaiset kommentoijat ovat ylistäneet sarjan karmivuutta Twitterissä. 

– Chernobyl-minisarja HBO:lta on ahdistavampi kuin mikään kauhusarja tai -leffa.

– Chernobylin ensimmäinen jakso on yksi parhaista televisiotuotoksista, jota olen koskaan nähnyt. Äärettömän kauhistuttava kaikilla mahdollisilla tavoilla. 

– Voi pahoin. Nuo ihmisraukat – käskytetty luottamaan aina valtioon joka valehteli alinomaan palvellakseen omia intressejään kaikkien muiden sijasta. 

Katso traileri Chernobyl-sarjasta alta.


Lue myös:

    Uusimmat