Mainos

Karmiva kuva todistaa, miksei shortseissa kannata mopoilla – Ella, 15: "Tästä lähtien käytän kyllä kunnon vaatteita"

Ellan, 15, polvi ruhjoutui pahaan kuntoon mopo-onnettomuudessa soratiellä. Äiti varoittaa nyt muita mopoilijoita shortseissa ajamisesta.

Mopoillessa ei aina tule ajatelleeksi, että ohutkin vaatetus voi suojata onnettomuuden sattuessa. 15-vuotias Ella oli mopoilemassa mökille uimaan kaverinsa kanssa kesäshortseissa, kun hän oppi asian kantapään kautta.

Jo matkan päästä näki, että tien vierellä kurkistelee kissa. Kaverukset hidastivat vauhtia, mutta näytti siltä, ettei kissa olisi ylittämässä tietä.

– Kissa hyppäsi eteen vasta juuri, kun olin kohdalla. Vaistomaisesti väistin, jarrut meni lukkoon ja renkaat heitti soran takia. Kaaduin ja mopo kaatui päälle, Ella kertaa tapahtumia.

Soratielle kaatuminen lohkaisi toisesta polvesta palasen ja haava oli auki luuhun asti. Muut ruhjeet olivat pienempiä ja tapahtuneesta selvittiin tikeillä.

Äiti varoitti shortseissa ajamisesta

Ellan äiti Anne oli varoitellut tytärtään usein asianmukaisesta mopoiluvarustuksesta. Hän julkaisi yhteistuumin tyttärensä kanssa tämän jaloista varoittavan kuvan, jotta nuoret tietäisivät, miten suuri merkitys vaatetuksella voi olla.

– Olin sanonut, ettei saa ajaa ilman housuja tai lähtee kohta koko kortti pois. Mutta en ollut kotona valvomassa, Anne kertoo.

Ella vakuuttaa, että tästä lähtien kiinnittää enemmän huomiota siihen, mitä pistää mopoilua varten ylleen.

– Asfaltti-ihottuma alkaa juuri siitä, mihin shortsit päättyy, eli nekin vähän suojasivat. Tästä lähtien käytän kyllä kunnon vaatteita.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja