Mainos

Isä julkaisi hurjan kuvan pojastaan: ”Pyöräilykypärä olisi pelastanut paljon”

Paimiolaisella Jesse Löytyllä oli tuuria. Hän ajeli kavereidensa kanssa polkupyörillä – ilman kypärää, kuten usein nuoret tekevät.

Tällä kertaa risteystä lähestyvä auto ei kuitenkaan hiljentänyt, kuten 14-vuotias Jesse oli ajatellut. Auto osui Jessen takarenkaaseen, ja poika lensi korkeassa kaaressa pitkän matkan suoraan asvalttiin.

Koko keho meni ruhjeille ja otsaan tuli syvä, vertavuotava haava. Autoilija kysyi, tilaisiko Jesselle ambulanssin. Ei, poika halusi kotiin. Äidin luo. 

– Päähän sattui, Jesse kertoo.

Tie, jota Jesse neljän ystävänsä kanssa oli ylittämässä, oli niin sanottu kantatie. Autoilijoilla on siinä 80 kilometrin nopeusrajoitus. Pojat olivat tulossa hiekkatieltä yli autotien jatkaakseen jälleen hiekkatietä pitkin. Pojat ajoivat kolmion takaa. 

Vajaa puoli tuntia kolarin jälkeen Jessen isä Markku Löytty ajeli töistä kotiin – vielä autuaan tietämättömänä haaverista. 

Ajellessaan hän näki ex-vaimonsa ajavan häntä vastaan. Pian soikin puhelin. 

– Ex-vaimo sanoi, että käännypä ympäri, olen viemässä poikaamme sairaalaan.

Jesse selvisi hurjasta lennosta yllättävän pienin vammoin. Otsa tikattiin, haavat puhdistettiin ja keuhkot ja toinen käsi kuvattiin. Yön yli hän oli tarkkailussa.

– Tärkeintä on, että poika on hengissä ja istuu nytkin tässä vieressäni keittiössä, isä huokaisee.

Markku Löytty kertoo julkaisseensa Facebookissa pojan kolarikuvat, jos joku vaikka ne nähtyään harkitsisi uudelleen pyöräilykypärän käyttöä.

– Kun ei kaverit, niin en mäkään – sehän on se yleinen lause nuorten suusta. Mutta jos se kypärä nyt menisi paremmin päähän näiden kuvien jälkeen, isä miettii.

Jesse itse aikoo ainakin käyttää kypärää jatkossa. Ja eiköhän kaveritkin käytä, hän miettii naurahtaen. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.