Mainos

Kännykkää tuijottavien pikkupoikien syöksy auton eteen tallentui Teron videolle – "Näyttäkää tämä pätkä lapsillenne"

0:26

Video suojatielle kännykkä kädessä pyörillään syöksyvien pikkupoikien uhkarohkeudesta on herättänyt Facebookissa ihmetystä ja kauhistelua.

Videon Petosen kaupunginosassa Kuopiossa eilen kuvannut Tero Martikainen kertoo, että toinen pojista oli päästä läheltä piti -tilanteessa hengestään.

– Kovaa vauhtia fillarilla suojatielle ilman kypärää ja kännykkää tuijottaen. Kunnon kolari oli senttien päässä, tällä kertaa käsittämätön onni, että vammoilta säästyttiin, Martikainen kirjoittaa päivityksessään.

Martikainen kertoo MTV Uutisille, että pojat ja erityisesti autoilija näyttivät säikähtävän kunnolla.

– Poika kellahti nurin, mutta nousi nopeasti ylös. Varsinaista törmäystä pojan ja autoilijan välillä ei siis ollut, mutta todella lähellä se oli. Pojan pelasti lähinnä autoilijan väistö ja nopea jarrutus.

Martikaisen mukaan autoilija kysyi pojalta tämän vointia ja poika vakuutteli, ettei sattunut.

– Autoilija ja minä lähdettiin jatkamaan matkaa, kun oli varmistunut, ettei pojalle käynyt kuinkaan.

Tapahtumapaikalla oli 50 kilometrin rajoitus, eikä Martikaisen mielestä kukaan autoilijoista ajanut ylinopeutta. Onnettomuuden vaara oli silti ilmeinen.

– Osa-aikaisena ensihoitolääkärinä ja isänä mikään ei ole tympeämpää kuin käydä kaapimassa lasten raatoja suojateiltä, Martikainen toteaa.

– Itselläni oli ehkä päällimmäisenä voimaton olo, kun näkee muutamaa sekuntia etukäteen, että kohta sattuu, mutta ei voi oikein mitään tehdä.

Martikainen harmittelee sitä, että lapset eivät aina ymmärrä liikenteen vaaroja, vaikka niistä kuinka paljon vanhemmat puhuvatkin.

– Näyttäkää vaikka tämä pätkä lapsillenne, ainakin meillä kuva kertoi enemmän kuin tuhat sanaa. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.