Karmeat kuvat tuhosta: Kirkossa räjähti kesken aamumessun, ainakin 20 kuoli Jolon saarella – teosta epäilty ryhmä tunnetaan Suomessa Risto Vahasen ja Seppo Fräntin sieppauksesta

Kirkossa räjähti kesken aamumessun, karmeat kuvat tuhon laajuudesta 0:46

Filippiinien kirkkopommituksessa on menehtynyt jo 20 ihmistä. Loukkaantuneita maan lähihistorian tuhoisimmassa iskussa on 81.

Isku tapahtui Jolon saarella Sulun provinssissa, joka on autonomista muslimialuetta maan eteläosassa. Vain muutamaa päivää aiemmin alueen muslimienemmistö oli äänestänyt autonomian laajentamisesta. Ensimmäinen räjähdys tapahtui paikallisen katolisen kirkon sisällä messun aikana. Sitä seurasi toinen räjähdys kirkon parkkipaikalla.

Maan hallinto on luvannut tuhota iskun takana olevan tahon, joka ei ole vielä ilmoittautunut.

– Viholliset ovat nyt haastaneet hallinnon kyvyn turvata alueen asukkaiden turvallisuuden. Aseistetut joukkomme vastaavat tähän haasteeseen ja tuhoavat nämä armottomat rikolliset, sanoo Filippiinien presidentin Rodrigo Duterten edustaja Salvador Panelo.

Poliisi epäilee iskusta islamistista Abu Sayyaf -ryhmää, jonka linnake juuri Jolon saari on. Abu Sayyaf on tunnettu julmista pommi-iskuista ja rahakkaista kidnappausoperaatioista.

Ryhmittymä vastasi myös Jolon saaren vuoden 2000 panttivankikriisistä, jonka osallisina olivat suomalaiset Risto Vahanen ja Seppo Fränti. Miehet olivat panttivankeina puoli vuotta huhtikuusta lokakuuhun.


  

Lue myös:

    Uusimmat