Mainos

Synkkä uutinen: rajusti kaatunut mäkihyppääjä halvaantunut

Itävaltalainen mäkihyppääjä Lukas Müller on halvaantunut alaraajoistaan.

Müller kaatui keskiviikkona rajusti Kulmin lentomäessä. Hänen vasen suksensa irtosi kesken ilmalennon ja Müller iskeytyi alastulorinteeseen selälleen. Hänen terveydentilastaan annettiin lisätietoa perjantaina. 

Müllerilla on kaksi niskanikamaa murtunut. Grazin sairaalan johtavan kirurgin Franz-Josef Seibertin mukaan Müller on tällä hetkellä alaraajahalvaantunut.

Müller on leikattu onnistuneesti ja hän on tehohoidossa. Hän oli sairaalaan saapuessaan tajuissaan ja puhekykyinen. Hän ei pystynyt liikuttamaan jalkojaan mäkimontussa onnettomuuden jälkeen.

Lääkäreiden mukaan on mahdollista, että 23-vuotias Müller ei enää ikinä pysty kävelemään, mutta onnistunut leikkaus antaa toivoa kävelykyvyn palautumisesta.

– Hän huomasi jo mäessä ettei pysty liikuttamaan jalkojaan. Se oli valtava shokki, mutta potilas suhtautui asiaan tyynesti. Hänen pyyntönsä meille oli se, että hän pystyisi vielä kävelemään, Seibert kertoi.

Müllerin toipumisesta ei haluttu antaa konkreettisia ennustuksia, koska tässä vaiheessa ennustaminen on mahdotonta. Hän on nuorten maailmanmestari vuodelta 2009.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.